7.7. Tampere

(Jakso on uusinta, esitetty 29.7 2004)

Kesä on täydessä vauhdissa ja Soppamies matkaa Tampereelle valmistamaan herkullisia picnic-eväitä.

Picnic

(ohjeet kahdeksalle)

Kuivatut tomaatit

  • Kuivatut tomaatit
  • 8 tomaattia
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 1 ruukku timjamia
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Halkaise tomaatit ja purista ylimääräinen neste ulos. Mausta puolikkaat suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Lisää oliiviöljy ja timjami. Kuivaa uunissa 90° c:ssa noin 2 - 4 tuntia.

Marinoidut uudet perunat

  • Marinoidut uudet perunat
  • 1 kg uusia perunoita
  • 50 g chiliöljyä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl valkoista balsamicoa

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Halkaise perunat puoliksi ja mausta lämpiminä chiliöljyllä, oliiviöljyllä ja valkoisella balsamicolla. Lisää tarvittaessa suolaa.

Vuohenjuusto quiche

  • Vuohenjuusto quiche
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • 2 oranssia paprikaa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 iso sipuli
  • 300 g vuohenjuustoa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 valmis pakastepiirakkapohja
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Viipaloi kaikki kasvikset pieniksi paloiksi. Paista pannulla ja lisää mukaan tomaattipyree. Jäähdytä mielellään siivilässä, jolloin ylimääräinen neste valuu pois. Lado kasvikset vuoassa olevan taikinan päälle kerroksittain vuohenjuuston kanssa. Koristele vielä lopuksi pinta vuohenjuustolla. Paista kiertoilmauunissa 180°c:ssa n. 45 min. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat piirakan tarjolle.

Paahdettua ankanrintaa ja mango-chutney

  • 800 g ankanrintaa
  • 50 g hunajaa
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl mustapippuria
  • 1 rkl valkopippuria
  • 4 kypsää mangoa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Puhdista ankoista kalvot ja viillä nahkapuolelle ristikkoviillot. Laita ankat kylmään paistinpannuun ja aloita ylimääräisen rasvan sulattaminen. Kaada rasvaa välillä pois pannusta ja paista ankat kauniin ruskeiksi. Mausta hunajalla ja murskatuilla mausteilla. Kypsennä loppuun uunissa 120°c:ssa ja sisälämmöksi 58°c.

Kuori mangot ja kuutioi. Hauduta kattilassa hieman sosemaisiksi etikan ja oliiviöljyn kanssa. Mausta lopuksi suolalla ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.

Mansikoita ja sitruunakreemiä

  • 500 g mansikoita
  • 200 g Cantucci-mantelikeksejä
  • 50 g muscovadosokeria
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 dl kermavaahtoa
  • Sitruunakreemi:
  • 3 sitruunaa
  • 1/2 sitruunan kuori
  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 250 g sokeria
  • 2 liivatetta

Valmista sitruunakreemi laittamalla kaikki ainesosat kattilaan ja saostamalla ne. Jäähdytä ja ohenna mascarponella ja kermavaahdolla. Kokoa annokset läpinäkyviin astioihin kerroksittain mansikoita, keksejä ja sitruunakreemiä. Koristele lopuksi muscovadosokerilla.

Lue myös:

    Uusimmat