7.12. Falafelit ja lisukkeet

Falafelit eli mausteiset kasvispallerot

  • 4 dl säilykekikherneitä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl vehnäleseitä
  • 1 iso sipuli
  • 3 tl kuivattua persiljaa
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 muna
  • öljyä paistamiseen
  • tarjoiluun pitaleipiä

Hienonna kikherneet tehosekoittimessa hienoksi. Silppua valkosipulit, sipuli ja persilja. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pyöritä taikinasta palloja. Kuumenna korkeareunaisessa pannussa reilusti öljyä ja paista pallerot kauniin värisiksi miedolla lämmöllä. Tajoile falafelit pitaleivän sisässä hummustahnan ja tomaatti-kurkkusalsan kanssa.

Hummus-dippitahna

  • 2 dl säilöttyjä kikherneitä
  • 3 rkl tahinitahnaa
  • 0,5 sitruunan mehu
  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus chilijauhetta
  • suolaa

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää oliiviöljyä niin paljon että tahna on löysähköä. Tarjoile falafelien kanssa.

Kurkku-tomaattisalsa

  • 1 kurkku
  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • nippu tuoretta minttua
  • kastike:
  • oliiviöljyä
  • punaviinietikaa
  • suolaa, pippuria ja ripaus sokeria

Kuutioi kurkku, tomaatti ja sipuli. Hienonna joukkoon minttu. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salsan päälle.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat