6-vuotiaalla oli vain kipeä kurkku – sitten alkoivat oudot oireet: "Hän ei ole ollut sama lapsi tämän jälkeen"

6-vuotias amerikkalaistyttö ei koskaan toipunut kunnolla kurkkukivustaan. Äiti epäileekin hänellä nyt harvinaista oireyhtymää, PANDASia.

Video: Kun Charlotte Parson ei enää tunnistanut omaa isäänsä, vaikka oli nähnyt tämän vain kaksi tuntia aikasemmin, perhe ymmärsi jonkin olevan pahasti pielessä...

Aluksi Zoey Jaegerilla oli vain streptokokin aiheuttama kurkkukipu. 6-vuotias amerikkalaistyttö ei kuitenkaan koskaan toipunut kunnolla, kertoo NBC 12.

Lukuisia, outoja oireita

Zoeyn äiti Cynthia Jaeger kertoo, että vuoden 2017 loppukesällä Zoey sai streptokokin kurkkuunsa. Sitten alkoivat ongelmat.

– Hänen ruoansulatusjärjestelmänsä lakkasi toimimasta, ja hänelle pantiin suonensisäinen tippa. Hän oli kuiva ja söi pelkkiä nestemäisiä ruokia, Jaeger kuvailee tytärtään.

Oireet pahenivat. Lopulta Zoey ei enää kävellyt, syönyt tai nukkunut. Hän oli ahdistunut ja sai streptokokin kurkkuunsa uudelleen useita kertoja. Jaegerin mukaan lapsi on ollut erilaisissa hoidoissa ja saanut useita lääkkeitä.

Zoey. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Yhdessä vaiheessa hän pelkäsi, että hänen hampaansa putoaisivat, kun hän söi maissia illalliseksi. Hän kävi läpi jokaisen maissin ajatellen, että ne olivat saastuneita, Jaeger sanoo.

Äiti epäilee PANDASia

– Hänen tilansa on muuttunut pahemmaksi, eikä hän ole ollut sama lapsi tämän jälkeen. Aloin etsiä käytöshäiriöitä streptokokin aiheuttamiin kurkkuongelmiin liittyen, ja silloin löysin PANDASin.

Äiti alkoi epäillä tytöllä PANDASia, joka aiheuttaa immuunihäiriötä ja erilaisia neuropsykiatrisia oireita. Sen laukaisee streptokokki-infektio. Lääkärit kuitenkin ovat erimielisiä siitä, onko kyseistä tilaa edes olemassa.

Perhe on kuitenkin löytänyt lääkäreitä, jotka ovat kuunnelleet heidän huoliaan. Zoeylla on silti pitkä matka edessään.

– Hänellä on niin monta lääkettä, eikä mikään niistä ole oikeastaan auttanut, äiti sanoo.

Perhe toivookin, että laskimoon annettava immunoglobuliinihoito toisi tytön kehoon uusia vasta-aineita ja siten avun.

Lue myös:

    Uusimmat