6 vinkkiä: Pölyt pois makuuhuoneesta!

Pölyinen makuuhuone ei ole eduksi kenellekään, joten kokeile seuraavia vinkkejä, joiden avulla pidät makuuhuoneesi pölyttömänä.

Vaikka siivoaisit kuinka ahkerasti hyvänsä, pöly tulee aina takaisin. Pahin paikka, jossa pölyn voi antaa majailla on kenties makuuhuone, sillä kuka haluaisi hengitellä pölyä ja allergeeneja kahdeksan tuntia yössä?

Onneksi makuuhuoneen pölymäärää voi vähentää ja poistaa sen tehokkaasti. Tämä taistelu on voitettavissa.

Tässä kahdeksan vinkkiä, joiden avulla pidät pölyn poissa makuuhuoneestasi!

1. Pese tyynyliinat ja lakanat viikoittain

Jos aiot tehdä vain yhden asian, tee tämä. Pese tyynyliinat ja lakanat kerran viikossa. Jos haluat päästä mahdollisista pölypunkeista kunnolla eroon, tee pesu vähintään 60:ssa asteessa.

2. Vähennä pinta-alaa

Mitä vähemmän makuuhuoneessasi on pölyä kerääviä tasoja, sitä helpompi on estää makuuhuoneen pölyisyys. Poista makuuhuoneestasi kaikki ylimääräiset koriste-esineet ja huonekalut, jotka eivät palvele mitään selkeää tarkoitusta.

3. Lattiat puhtaaksi

Lattialle pölyä kerääntyy väkisinkin. Helpotat siivousurakkaa, kun pidät vaatteesi aina pois lattialta ja imuroit säännöllisesti. Jos makuuhuoneessasi on mattoja, ota rutiiniksi niiden vieminen ulos säännöllisesti.

4. Puhdista kostealla liinalla

Kostealla mikrokuituliinalla pyyhkimällä pääset pölystä hyvin eroon. Puhdista makuuhuoneen tasot kerran viikossa, mukaan lukien kaikki puiset ja metalliset huonekalut. Älä unohda myöskään pyyhkiä mahdollisia ikkunalautoja.

5. Järjestele vaatekaappisi

Myös vaatekaappiisi sullotut vaatteet, petivaatteet ja pyyhkeet keräävät pölyä. Laita läpinäkyvään muovilaatikkoon ainakin kausivaatteet, pidät näin pölyn niistä erossa ja pystyt pyyhkimään laatikon ulkopuolen hetkessä pölystä.

6. Pidä lemmikkien tavarat muualla

Lemmikkisi lelut, sänky ja muut tarvikkeet kannattaa pitää muualla kuin makuuhuoneessa, jotta vältät eläimen hilseen kulkeutumista sänkyysi. Jos lemmikkisi on välttämättä nukuttava samassa huoneessa, voit vähentää hilseen määrää pesemällä lemmikin pedin säännöllisesti.

Lähde:  BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat