6 vinkkiä: Näin teet viikonloppusiivouksesta hauskempaa

Viikonloppuna moni meistä joutuu siivoushommiin. Asunnon siivouksen ei kuitenkaan tarvitse olla aina kamalaa. Mikset tekisi urakasta itsellesi mahdollisimman helppoa ja miellyttävää?

Näiden ohjeiden avulla siivoaminen ei enää tunnu samalta kuin ennen.

1. Virittäydy tunnelmaan

Siivoamisen ei tarvitse olla aina tylsää ja stressavaa. Asennoidu siivoamiseen oikein, niin siitä tulee miellyttävämpää. Siivoa silloin, kun asunto on tyhjillään, ja tee siivoushetkestä omaa aikaasi. Laita soimaan lempimusiikkiasi ja saat energiatasosi kohdilleen.

2. Päivitä vanhat siivousvälineet

Vanhoilla välineillä ei synny puhdasta jälkeä ja ne voivat jopa vaikeuttaa siivousurakkaa. Päivitä siis ikivanha moppi uuteen ja pidä huolta että imurisi toimii kunnollisesti. Kun laitteet toimivat ja välineet ovat kunnossa, hoituu siivous helpommin ja nopeammin.

3. Organisoi siivousurakka

Mieti, missä järjestyksessä alat asuntoa siivota. Prosessia nopeuttaa se, että aloitat siivoamisen ylhäältä alaspäin. Näin et hukkaa ylimääräistä aikaa ja energiaa siihen että joudut siivoamaan osan pinnoista uudelleen. Näin voi käydä, mikäli esimerkiksi puhdistat lattiapinnat ensin ja pyyhit sen jälkeen pölyt asunnon huonekaluilta vastapestylle lattialle.

4. Tee asunnosta helppo siivottava

Järjestele asunto yleisilmeeltään sellaiseksi, että se on aina mahdollisimman helppo ja nopea siivottava. Hanki kunnolliset säilytystilat pikkutavaroille ja irtoesineille helpottamaan pölyjen pyyhintää. Älä täytä asuntoa turhilla huonekaluilla, vaan pidä se mahdollisimman ilmavana. Näin asunto tuntuu jo valmiiksi raiveammalta, mutta myös sen lattiapintojen siivoaminen helpottuu.

6. Palkitse itsesi!

Muista myös palkita itsesi ruhtinaallisesti jokaisen siivousurakan jälkeen. Hemmottele itseäsi hyvällä ruoalla, lasillisella viiniä, manikyyrillä, hierojakäynnillä tai ostamalla tuoreita kukkia keittiönpöydälle. Pääasia on, että urakan jälkeen palkitset itsesi hyvin tehdystä työstä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja