Mainos

6 tehokasta vinkkiä: Näin saat iPhonen akun kestämään pidempään

Jos akkuvirta tuntuu kuluvan yhdessä sujauksessa älypuhelimesta, on aika ottaa käyttöön muutama akkuvirtaa säästävä toiminto.

Applen iPhone-puhelimissa on useita asetuksia, joita säätämällä voi pidentää akkuvirran kestoa.

Mikäli akku tuntuu kuluvan hetkessä lataamisen jälkeen jälleen tyhjäksi, on hyvä ottaa haltuun seuraavat virtaa säästävät niksit.

1. Poista käytöstä sovellusten päivittäminen taustalla

Sovellukset päivittyvät jatkuvasti taustalla, vaikka ne eivät olisikaan käytössä. Sovellukset saattavat esimerkiksi päivittää sijaintitietoja tai ladata tuoreimpia ilmoituksia. Tämän voi kuitenkin kytkeä pois päältä asetuksista.

2. Kytke pois päältä Wi-Fi ja Bluetooth

Mikäli näiden ei tarvitse olla jatkuvasti käytössä, kannattaa ne muistaa kytkeä pois päältä. Wi-Fin ja Bluetoothin ollessa päälle puhelin yrittää jatkuvasti etsiä yhteyttä, mikä kuluttaa akunkestoa huomattavasti.

3. Säädä näytön kirkkautta automaattisesti

Näyttö on yleensä suurin akunkuluttaja, joten kirkkauden säätäminen pienemmäksi auttaa säästämään akkua. Puhelimen voi myös kytkeä säätämään näytön kirkkautta automaattisesti.

4. Kytke pois päältä Facebookin automaattinen videoiden toisto

Facebookin uutisvirta koostuu yhä enemmän videoista. Facebook myös usein toistaa videot automaattisesti niiden kohdalle selatessa. Tämän voi kytkeä pois päältä Facebookin omista asetuksista. Automaattisesti toistuvat videot voivat olla todellisia akkusyöppöjä.

5. Tyylikkäämpi selailu kuluttaa myös akkua

iPhone-puhelimissa on oletusasetuksena päällä , joka mahdollistaa saumattoman selailun ja liikkumisen sivustoilla. Ominaisuus näyttää hyvältä, mutta kuluttaa myös akkua. Oletusasetuksen voi kytkeä pois päältä kohdasta Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Vähennä liikettä.

6. Kytke virransäästötila päälle

Asetuksista löytyy myös oma kohtansa virransäästötilalle, jonka päälle kytkeminen auttaa säästämään akkuvirtaa. Tosin tällöin myös puhelin saattaa käyttää enemmän aikaa joidenkin toimintojen suorittamiseen.

 

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.