6 tapaa, joilla osoitat olevasi tosiystävä

Ystävä on ihminen, johon voit luottaa ja tukeutua vaikeissakin elämäntilanteissa. Ystävyys täytyy ansaita teoilla ja osoittamalla, että olet luottamuksen arvoinen. Mieti, täytätkö itse hyvän ystävän tuntomerkit.

Ystävyyssuhteet kestävät usein parisuhteitakin pidempään. Ystävä on aarre, josta ei kannata päästää irti!

Kannusta, kehu, tue

Jos ystäväsi ei iloitse saavutuksistasi, niin kuka sen tekee? Kehu, kannusta ja tue ystävääsi, ja annan hänen vuoroltaan kehua sinua. Älä kadehdi ystävääsi, sillä kateus voi myrkyttää suhteenne. 

Maailmassa on liian paljon ihmisiä, jotka kertovat meille, ettemme kelpaa, tai tavoita unelmiamme. Ystäviemme täytyy toimia toisin, ja luoda meihin uskoa parempaan. 

Keskity kuuntelemiseen

On todella harmillista, kun huomaat, ettei ystäväsi oikeasti ole läsnä ja kuuntele sinun puheitasi, vaan keskittyy sen sijaan esimerkiksi nyökyttelyyn, hymyilyyn ja älypuhelimensa selailuun. Sinun ei tarvitse tehdä muistiinpanoja ystäväsi puheista, mutta keskity oikeasti kuuntelemaan toista, ja paina mieleen tärkeitä asioita puheesta. 

Kun seuraavan kerran näet ystäväsi, ja keskustelette jo aikaisemmin käsitellystä aiheesta, teet vaikutuksen muistamalla mistä ystäväsi on puhunut. Juuri mikään ei saa toista tuntemaan itseään niin tärkeäksi kuin se, että joku toinen todella haluaa kuulla, mitä hänellä on sydämellään.

Pysy kartalla toisen elämästä

Jos sinulla ei esimerkiksi välimatkan vuoksi ole mahdollisuutta nähdä ystävääsi usein kasvokkain, puhu ainakin puhelimessa hänen kanssaan säännöllisesti.

Mitä kauemmin pitkität puhelun soittamista, sitä hankalampaa soittamisesta tulee. On hyvä soitella usein, jotta pystytte lyhyen puhelun aikana kertomaan molemmin puolin tärkeät asiat. Jos ette ole jutelleet todella pitkään aikaan, puheluun täytyy varata paljon aikaa, jotta saatte kerrottua kaiken oleellisen toisillenne. Tämä taas näkyy puhelinlaskuissanne. Skype-puhelu on hyvä vaihtoehto, kun ette ole pitkään aikaan päässeet juttelemaan.

Varaa aikaa ystävälle

Joskus seuraavan tapaamisen sopiminen ystävän kanssa saattaa olla hankalaa, koska ette yksinkertaisesti löydä teille molemmille sopivaa ajankohtaa kalenterista. Ystävälle kuitenkin pitää varata aikaa, samaan tapaan kuin esimerkiksi seurustelukumppanille.

Parasta on, jos keksitte esimerkiksi yhteisen harrastuksen, jossa näätte toisianne säännöllisesti. Menkää vaikka yhdessä jumppaan. Liikunnan jälkeen jää luultavasti aikaa vielä lyhyelle kahvitteluhetkelle. 

Osoita tunteesi panostamalla

Kuten parisuhteessa myös ystävyyssuhteissa on tärkeää huomioida toinen ja osoittaa pienten tekojen avulla, kuinka tärkeä toinen ihminen on meille. 

Sosiaalisen median ansiosta saamme nykyään synttärionnitteluita sellaisiltakin ihmisiltä, joita emme voi kutsua edes kavereiksemme. Tässä tilanteessa ystävän kannattaa osoittaa muistamisensa muullakin tavoin, kuin postaamalla synttärisankarin seinälle onnittelut. Lähetä synttärikortti postissa, tai leivo ystävälle synttärikakku. Ystävään kannattaa panostaa.

Säilytä itsenäisyytesi

Kuten kaikissa ihmissuhteissa, myös ystävyyssuhteissa on tärkeää muistaa, että vaikka olisitte läheisiä toisillenne, olette silti yksilöitä. Ei haittaa, vaikka olisitte kiinnostuneet erilaisista asioista, eikä haittaa, vaikka teillä olisi hyvin eriävät mielipiteet jostakin asiasta. 

Terveessä ihmissuhteessa toiselle pitää pystyä antamaan välillä myös tilaa. Et voi odottaa, että ystävä pystyy tukemaan sinua jokaikisessä tilanteessa elämäsi varrella. Säilytä siis itsenäisyytesi ja kykysi tehdä itsenäisiä valintoja hyvästä ystävästä riippumatta.

Lue myös:

    Uusimmat