6 rehellistä syytä, joiden vuoksi naiset jättävät rakastamansa miehen

Vaikka rakastaisitkin kumppaniasi, se ei takaa sitä, että suhteenne jatkuu koko loppuelämän. Parisuhde vaatii työtä, uhrauksia ja kompromisseja.

Kaiken se kestää, kaiken se kärsii. Mutta parisuhde vaatii kuitenkin työtä, lempeyttä ja ymmärrystä. Jos kaikki palaset eivät ole kohdallaan eikä omaa parisuhdettaan hoida säännöllisesti, voi kaikki kaatua – vaikka rakkauttakin vielä olisi. Silloin käteen jää vain kysymys, mitä oikein tapahtui?

Tästä syystä nainen jättää rakastamansa miehen:

1. Hän tuntee olonsa yksinäiseksi kanssasi

Nainen – tai kuka tahansa meistä – haluaa tuntea olevansa merkityksellinen ja että hänellä on toden teolla väliä. Jos koet, ettei oma kumppanisi tue sinua tai seiso rinnallasi, ei parisuhdetta yksinkertaisesti ole järkevää jatkaa.

Joskus ihminen tuntee itsensä yksinäiseksi ihmistenkin ympäröimänä. Mutta jos olonsa tuntee yksinäiseksi omassa parisuhteessaan, se on usein merkki siitä, ettei kumppani ole henkisesti läsnä. Yhteytenne on kadonnut. Herää kysymys: enkö merkitsekään hänelle mitään?

Vaikka rakastaisitkin kumppaniasi, mutta et tunne saavasi takaisin samalla tavalla vastarakkautta tai huomiota, voi suhde tulla päätökseensä.

2. Hän ei saa tarpeeksi huomiota

Älä väheksy sanojen merkitystä. Jos koet, ettei kumppanisi kuuntele sinua, joudut suorastaan kerjäämään häneltä huomiota tai sinusta tuntuu, ettei sanoillasi ole hänen korvissaan merkitystä, on tilanne hyvin myrkyllinen parisuhteelle.

Parisuhteessa ihminen kaipaa tulla ymmärretyksi, hyväksytyksi ja tuetuksi. Me jaamme toistemme kanssa asioita senkin takia, jotta kokisimme tuntevamme yhteenkuuluvuutta. Ritarillisuus sekä toisen huomioon ottaminen pitävät yllä rakastavaa, kommunikoivaa suhdetta.

Älä koskaan pidä kumppaniasi itsestäänselvyytenä. Muutoin voit menettää hänet.

3. Hän ei tunne olevansa seksikäs

Seksi ja läheisyys on oleellinen osa perinteistä parisuhdetta. Jokainen meistä on yksilöllinen, mutta me kaikki kaipaamme huomiota ja läheisyyttä. Seksin suhteen monelle naiselle esileikin merkitys on erityisen merkityksellinen – onhan nainen monimutkaisempi tällä saralla. Seksi ei ole teknistä suorittamista, vaan siihen lukeutuu myös tunteita, katseita, toisen hyväksymistä.

Jokainen meistä haluaa tuntea olevan seksikäs oman kumppaninsa silmissä. Jos seksi välillänne ei toimi, seksi on liian kylmää tai teknistä, voi se tehdä hallaa myös rakkaudelle.

4. Elämässä on tapahtunut iso muutos

Jokaisen ihmisen elämässä on pienempiä tai suurempia muutoksia tai kriisejä. Elämäntilanteet muuttuvat ajan saatossa – myös oma arvomaailma muuttuu.

Jos esimerkiksi toinen teistä haaveilee perheen perustamisesta ja toiselle lapset ovat ehdoton ei, on syytä punnita, kannattaako parisuhdetta jatkaa.

Jos teillä ei ole enää yhteistä arvomaailmaa tai päämäärää elämässänne, voi ero olla edessä – vaikka rakastaisittekin toisianne.

5. Suhde on ennalta-arvattava

Joskus rutiineista voi tulla myrkkyä, jos arki on liian ennalta-arvattavaa ja jopa tylsää. Onkin tärkeää, että suhteessa on yhteistä aikaa ja tekemistä. Treffejä, yhteisiä iltoja, äkkilähtöjä lomalle, spontaanejakin tekoja, suukkoja. Jääkaapin oveen jätetyt viestit tai päivällä lähetetyt tekstiviestit osoittavat, että olet kumppanisi mielessä.

6. Hän ei koe olevansa ykkönen kumppaninsa silmissä

Jos parisuhteessa tulee tunne, ettei oma kumppani ole ylipäätään kiinnostunut viettämään aikaa kanssasi tai hän pistää kaiken muun parisuhteen edelle, on se merkki siitä, ettei suhdetta kannata jatkaa. Yksin ei voi pitää suhdetta yllä – siihen tarvitaan aina kaksi.

Muista: kumppanisi ei kaipaa sitä, että tekisit hänet onnelliseksi. Hän haluaa olla onnellinen kanssasi.


Jos molemmat haluatte päästä yli vaikeista ajoista tai suhteenne karikoista, voitte esimerkiksi kokeilla pariterapiaa. Hyvää suhdetta ei kannata heittää kylmästi romukoppaan – olkaa valmiita tekemään töitä sen eteen.

 Osittainen lähde: Powerofpositivity.com

 

Lue myös:

    Uusimmat