6.9. Persiljapesto ja Makea pesto

Persiljapesto

  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2-3 rkl raastettua parmesanjuustoa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl öljyä
  • 1 limen raastettu kuori ja mehu
  • suolaa ja mustapippuria


Paahda pinjansiemenet pannulla ja jäähdytä. Mittaa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimen kulhoon ja laita kone päälle. Lisää sitten seokseen öljyä ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon ajan tai sen voi myös pakastaa.

Makea pesto

  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 rouhittuja manteleita
  • 1 sitruuna
  • 0,5 tl kanelia


Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita ne, hunaja sekä kaneli keskenään. Rouhimantelit veitsellä tai tehosekoittimessa ja sekoita ne varovasti joukkoon. Tarjoile esim. paistetujen hedelmien ja/tai vaniljajäätelön kera.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat