Mainos

6.3.2003 Kutunjuustolevite, vuohenjuustohedelmät ja kuttujogurtti

Vieraana Outi Tolvi Kolatun vuohijuustolasta Somerolta. Yritys palkittiin Maakuntien Parhaat -laatumerkillä 10-vuotisseminaarissa 3.3.2003. Outi on kertomassa vuohenjuustonvalmistuksesta ja kokkaamassa herkkuja vuohenjuustosta.

Kutunjuustolevite

200 g Kolatun perinteistä kutunjuustoa
1-2 rkl oliiviöljyä
silputtua tuoretta basilikaa
viherpippuria

1. Murskaa vuohenjuusto haarukalla ja mausta se hienonnetulla yrtillä ja viherpippurilla ja sekoita joukkoon öljy. Levitä leivän päälle ja nauti sellaisenaan tai laita hetkeksi grilliin ennen herkuttelua.

Vuohenjuustohedelmät

hedelmiä (omenaa, päärynää, appelsiinia, luumua) ohuina viipaleina
tilkka sitruunamehua
valkohomevuohenjuustoa viipaleina
juoksevaa hunajaa
(pähkinää rouheena)

1. Valmista annokset yksittäisinä annoksina leivinpaperille tai esim. metallisesessa matalassa vuoassa.
2. Leikkaa valitsemasi hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja lado yhden hengen annos leivinpaperiarkin toisen puolen keskelle. Pirsokta päälle vähän sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Nosta päälle 1-2 vuohenjuustoviipaletta. Valuta päälle vähän hunajaa ja ripottele päälle pähkinärouhetta.
3. Nosta paperin toinen puoli päälle ja aloita sulkeminen taitetusta reunasta paperia tiiviisti osina taittaen niin, että siitä muodostuu puoliympyrä. Silloin aromit ja höyryt pysyvät "kuoressa".
4. Nosta paketit uunipellille ja kypsennä uunin alaosassa noin 175-200 asteesa 5-10 minuuttia, eli kunnes hedelmät ovat vähän pehmenneet ja kuumentuneet ja juusto on sulanut sopivasti mutta ei liikaa. Tarjoa heti.
5. Jos käytät kypsennysastiana vuokaa (keraaminen vuoka ei sovi, koska sen lämmönjohto kyky on hidas), lado siihen hedelmäviipaleet, pirskota sitruuna, levitä juustoviipaleet ja liruttele hunaja. Peitä leivinpaperilla ja kypsennä kuten edellä uunin alaosassa.

Kilin unelma eli kuttujogurtti-jälkiruoka 4:lle

2 prk Kolatun kuttujogurttia tai muuta maustamatonta jogurttia
1 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta tai kuohukermaa
1/3-2/3 tomusokeria
pakastemarjoja

1. Valuta jogurttia kahvisuodattimessa muutama tunti.
2. Vatkaa vaahto sokerin kanssa. Lisää löysä vaahto varovasti jogurtin joukkoon.
3. Soseuta marjat ja mausta tarvittaessa sokerilla. Laita jogurttivaahtoa ja kauralastuja tai -keksejä (murennettuja) kerroksittain lasiin tai kulhoon. Valuta päälle marjasose ja tarjoa heti.




Kilin unelma eli Kuttujogurtti -jälkiruoka, 100 g


Energia: 0,45 MJ / 110 kcal
Prot. 3 g, hh 13 g, ra. 5 g

Kutunjuustolevite, 100 g


Energia: 1,5 MJ / 370 kcal
Prot. 11 g, hh 3 g, ra. 35 g


Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.