56-vuotiaan NHL-legendan jysäyttämät hirmulukemat huijasivat tähdistökisan seuraajia – "Epätodellista"

Yksi NHL:n tähdistöviikonlopun taitokisatapahtuman kohokohdista oli St. Louis Blues -legenda Al MacInnisin ilmestyminen jäälle. 

Tähdistöviikonloppua vietetään Bluesin kotihallissa, ja taitokisojen vuoro oli Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä

Kun jäällä ratkaistiin kovimman laukauksen titteliä, mukaan tuli myös kisan seitsenkertainen voittaja, Bluesissa kaudet 1994-2004 kiekkoilut MacInnis. 

Hall of Fame -puolustaja otti osaa kisaan vanhalla puumailalla, ja kun 56-vuotias MacInnis oli laukonut, valotaululle tuli lukema 100,4 mailia tunnissa (161,6 kilometriä tunnissa). 

Tilanne huijasi monet tapahtuman seuraajat, sillä sosiaalisessa mediassa hämmästeltiin laajalti MacInnisin kykyä laukoa kiekkoa edelleen noin kovaa. Muun muassa sanat "epätodellista" ja "hämmästyttävää" toistuivat kiekkofanien julkaisuissa.  

Tutkat olivat kuitenkin pimeänä, ja taululle heitettiin MacInnisin huippulukema aktiivivuosilta – hän laukoi kiekkoa 100,4 mailia tunnissa vuoden 1998 tähdistötapahtumassa.  

MacInnis oli mukana juonessa. 

– Se oli 100,3 mailia tunnissa. Mittari oli epäkunnossa, nykyteknologia pettää. Mutta hyväksyn tuon, Stanley Cupin Calgary Flamesin paidassa keväällä 1989 voittanut kiekkolegenda veisteli

Kovimman lämärin tarjoili Montreal Canadiensin Shea Weber. 171 kilometrin tuntilukema toi kanadalaispakille uran neljännen voiton kyseisessä kisassa. 

Lue myös:

    Uusimmat