5 yleistä alkoholimyyttiä – ethän usko näihin?

Vaikuttaako alkoholin juomajärjestys todella krapulaan? Lue totuus yleisten alkoholimyyttien takaa.

1. Kaljamaha johtuu oluen juonnista

– Kaljamaha on täysi myytti. Suurin kalorinlähde missä tahansa alkoholijuomassa on alkoholi. Oluen sisältämässä alkoholissa ei ole mitään erityistä, eikä se aiheuta näin ollen mahan kasvua sen enempää kuin muutkaan alkoholijuomat, toteaa Kalifornian yliopiston ruokatieteen ja -teknologian professori Davis Charles Bamforth.

2. Kahvin juonti selventää pään

Myytinmurtajat ovat todistaneet tämän väitteen valheelliseksi. Kahvi ei auta päätä selviämään humalatilasta. Juoma ei nopeauta alkoholin palamista elimistöstä.

3. Absintti aiheuttaa hallusinaatioita

Tämän päivän alkoholipuodeissa myytävä absintti ei ole aistiharhoja aiheuttavaa, psykedeelistä tai huumaavaa. Ainoa koukuttava ainesosa absintissa on alkoholi.

4. Alkoholin juomajärjestyksellä on väliä krapulaan

Alkoholin juomajärjestys ei vaikuta krapulaoireisiin. Voit juoda ensin olutta ja sitten väkeviä tai toisinpäin, mutta lopputulos on silti sama. Voit kärsiä kuivumisesta, muistin menetyksestä, pahoinvoinnista ja valoherkkyydestä – toisin sanoen krapulasta.

5. Kirkkaat alkoholijuomat eivät aiheuta krapulaa

Kirkkaiden alkoholijuomien, kuten ginin tai vodkan juominen ei välttämättä estä krapulaa, mutta ne voivat toki olla parempia vaihtoehtoja kuin niin sanotut tummat alkoholijuomat. Tutkimusten mukaan tummien juomien, kuten viskin, brandyn tai punaviinin käymisprosessit voivat pahentaa krapulaoireita. Mutta jos juot joka tapauksessa liikaa, krapula tulee juoman väristä riippumatta.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat