5-vuotias ”herätti” muistisairaan isoäidin laulullaan – sulatti sydämet ympäri maailmaa

5-vuotias tyttö laulaa dementiaa sairastavalle isoisoäidilleen tavatessaan hänet ensi kertaa. Tytön kaunis laulu on koskettanut ihmisiä ympäri maailman. 

Irlannin Offalyn kreivikunnasta kotoisin oleva pikkutyttö Sophie Flynn tapasi 82-vuotiaan isoisoäitinsä Brenda Brockin ensi kertaa.

Pienen tytön vanhemmat, Sarah Miller ja William Flynn, olivat ensin parivaljakon tapaamisesta huolissaan. Vaikeaa dementiaa sairastava Brenda on myös sokea, ja he pelkäsivät Sophien säikäyttävän tämän. Toisin kuitenkin kävi.

Sophie jutteli ja lauloi isoisoäidilleen ja silitti tämän kasvoja hellästi. 

– Sophie herätti hänet takaisin eloon. Kun he olivat yhdessä, tuntui kuin huoneessa ei olisi ollut muita, äiti-Sarah kertoi Mirror-lehdelle. 

Brenda ei tunnista suurinta osaa perheenjäsenistään eikä juuri reagoi vieraisiin. Pikkutyttöön hän reagoi kuitenkin heti.

Sophien isoisä Sandy Miller latasi tapaamisesta nettiin videon, joka on levinnyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Videota on katsottu esimerkiksi Facebookissa yli viisi miljoonaa kertaa.

– Olemme saaneet viestejä ympäri maailmaa, kuinka Sophie on koskettanut ihmisten sydämiä ja antanut dementiaa sairastavien ihmisten läheisille toivoa, Sarah kertoo Mirror-lehdelle.

Sarah sanoo myös sairaanhoitajien viestittäneen hänelle muistisairaiden ihmisten kaipaavan juuri tällaista kontaktia. 

Lähde: mirror.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat