5 vinkkiä: Selätä flunssa ilman lääkkeitä

Nenä vuotaa, kurkku on kipeä ja päätä kivistää. Flunssakausi on taas täällä. Mieti kuitenkin kaksi kertaa ennen kuin suuntaat apteekkiin, sillä flunssaan löytyy lievitystä myös vihrein keinoin.

Flunssalle ei valitettavasti löydy ihmeparannuskeinoja, mutta flunssan kestoa on mahdollista lyhentää ja oireita lievittää myös luonnollisesti. Kehosi kiittää, kun et pumppaa sitä täyteen kemikaaleja. Tee näin:

1. Hidasta

Flunssa on kehosi keino pyytää sinua hidastamaan. Älä siis pyri tehokkuuteen, vaan anna kehosi levätä. Tempoilusi voi pahimmillaan pidentää flunssan kestoa, kun taas levossa kehosi keräilee voimiaan ja vahvistaa vastustuskykyäsi.

2. Kylve

Jos lihaksiasi särkee, lihasrelaksantti ei ole ainoa helpotus. Lämmin kylpy tai suihku rentouttaa lihaksia. Heitä kylpyveteen pari kourallista Himalajan suolaa ja suolaiset höyryt helpottavat myös tukkoista nenää ja kuivaa ihoa.

3. Ota C-vitamiinia

C-vitamiinin on tutkittu vauhdittavan flunssan paranemista. Tankkaa siis vitamiinia purkista, mutta älä unohda hedelmiä, marjoja ja mehuja. Sokeri sen sijaan voi pahentaa tulehdusta.

4. Muista lisäravinteet

Echinacea eli auringonhattu-uute auttaa tutkitusti flunssan paranemiseen. Myös sinkki saattaa auttaa kehoasi taistelussa flunssaa vastaan, sillä molempien on sanottu parantavan vastustuskykyä.

5. Juo teetä

Esimerkiksi inkiväärillä ja vihreällä teellä on paljon hyviä terveysvaikutuksia. Lorauta teehen myös hunajaa, joka on kuin luonnon oma antibiootti.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja