5 vinkkiä pyykinpesuun: Näin takaat puhtaan lopputuloksen

Pyykinpesulta ei kukaan meistä voi välttyä. Perusasiat muistamalla ja pesukoneen kunnosta huolehtimalla arjen pyykkirumba kuitenkin helpottuu ja vaatteista tulee putipuhtaita jokaisella pesukerralla.

Muista siis nämä viisi pyykkäyksen perussääntöä, ja pyykkisi on aina taatusti puhdasta. Pesemällä pyykit oikein voit myös pidentää sekä tekstiilien että pesukoneen elinikää.

1. Täytä kone oikein

Pidä huoli, että lastaat koneesi pyykillä oikein. Liian tiukasti sullottu vaatemytty ei pääse liikkumaan vapaasti, joten vaatteista tulee ryttyisiä ja vain osittain puhdistuneita. Älä siis lataa konetta koskaan liian täyteen, ja muista erotella vaatteet toisistaan ilmavasti koneeseen.

2. Älä liioittele pesuaineen kanssa

Ylimääräisen pesuaineen käyttö ei tee vaatteista yhtään sen puhtaampia. Päinvastoin, pesuaine saattaa kerääntyä vaatteisiin ja tehdä niistä suttuisen näköisiä. Pidä siis huoli siitä, että annostelet pesuaineen aina paketin määräämien ohjeiden mukaan.

3. Älä pese aina kylmällä

Pesetkö pyykkisi usein kylmällä vedellä? Koska kylmä vesi ei puhdista kangasta liasta, hajuista ja pesuaineesta yhtä tehokkaasti kuin lämmin, tai kuuma vesi, kannattaa vaatteet pestä ainakin joka kolmas tai neljäs pesukerta hieman korkeammassa lämpotilassa. Muista kuitenkin aina tarkistaa vaatteiden pesuohjeet oikean pesulämpötilan selvittämiseksi ja vaatteiden suojelemiseksi.

4. Jätä pesukoneen ovi auki pesujen välillä

Jätä pesukoneen ovi auki pesujen välillä. Näin koneen sisällä oleva kosteus pääse haihtumaan pois, jolloin koneeseen ei kerry hometta ja bakteereita.

5. Pidä pesukone siistinä

Muista siivota säännöllisesti pesukoneen rummusta sinne kerääntynyt nukka, langanpätkät ja hiukset, jotteivat ne pääse tarttumaan seuraavaan koneelliseen puhtaita pyykkejä. Muista myös aina tyhjentää vaatteiden taskut ennen niiden lastaamista pesukoneeseen. Farkkujen taskuun jäänyt nenäliina nimittäin saa pesukoneessa hajotessaan aikaan todellisen sotkun!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja