5 vinkkiä: Näin hoidat joulusiivouksen pikana!

Joulusiivouksen ei tarvitse ulottua lattiasta kattoon, pääasia on että saat kodistasi viihtyisän. Listasimme vinkit vauhdikkaaseen siivoukseen, jotta aikaa jää tärkeimpään – rentoutumiseen ja juhlintaan!

Älä pilaa jouluasi siivoamalla ja stressaamalla, vaan hoida koti joulukuntoon pikana.

1. Älä vaadi täydellisyyttä

Aloita järjestelemällä tavarat paikoilleen. Hanki muutama suuri pahvilaatikko, joihin voit viskellä kaiken ylimääräisen, jotta sinun ei tarvitse järjestää niille uutta tilaa kaapeista ja hyllyiltä.

Älä vaadi täydellisyyttä ja liikoja itseltäsi: joulun tunnelmaa ei pilaa likainen kaappi, vaan väsynyt juhlija. Jos haluat hoitaa joulusiivouksen pikana, on sinun mentävä sieltä, mistä aita on matalin – voit täyssiivota kotisi myös arkena.

2. Siivoa ylhäältä alaspäin

Kun olet järjestellyt tavarat paikoilleen (tai tunkenut ne kaappiin piiloon), puhdista pinnat ylhäältä alaspäin: Pyyhi ensin pölyt paikoista, joissa ne näkyvät parhaiten, kuten pöytäpinnoilta, ikkunalaudoilta ja hyllyiltä.

Tartu sen jälkeen imuriin ja imuroi jokainen huone puhtaaksi roskista. Lattioiden moppaaminen kannattaa, sillä se tuo raikasta tuoksua kotiin. Jos haluat päästä nopeasti myös tästä vaiheesta yli, moppaa vain ne huoneet, joissa lattia on oikeasti likainen ja unohda tilat, joissa oleskellaan vähiten.

3. Huomioi tärkeimmät huoneet

Missä huoneissa oleskelette eniten? Panosta niihin!

Muista myös huomioida paikat, jotka ovat oleellisia joulunvieton kannalta: Esimerkiksi puhdas kylpyhuone tekee joulusaunasta mukavamman ja ruokapöytä on jouluaattona kodin sydän.

4. Vaihda tekstiilit puhtaisiin

Puhdas koti on ennen kaikkea kahta asiaa: raikasta tuoksua ja puhtaita kodintekstiilejä: Huolehdi siis, että myös kaikki tekstiilit, kuten pyyhkeet, pöytäliinat ja sänkyvaatteet ovat vastapestyjä.

5. Luo tunnelmaa

Kun koti on pintapuolisesti puhdas, on aika siirtyä joulusiivouksen parhaaseen puoleen, eli koristeluun. Muista kynttilöiden tärkeä rooli, sillä niiden avulla kotisikin näyttää paremmin siivotulta – hämärässä lika ei nimittäin näy!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja