5 vinkkiä: Maalaa uusi ilme pihakalusteille

Kaipaavatko puiset ulkokalusteet uutta maalipintaa ja piristystä? Poimi vinkit onnistuneen lopputuloksen saamiseksi. 

Puiset pihakalusteet on helppo maalata, mutta projektiin ryhtyessä on syytä painaa mieleen muutama asia. 

1. Pese

Ennen maalausprojektiin ryhtymistä ulkokalusteet kannattaa pestä kunnolla, jotta maali pääsee tarttumaan kalusteisiin ja lopputuloksesta tulee tasainen ja onnistunut. Pesuun sopii esimerkiksi juuriharja.

2. Hio

Pesun jälkeen on pohjatöiden aika. Vanha ja irtoileva maalipinta on hyvä poistaa esimerkiksi kaapimella tai maalipesua käyttäen, minkä jälkeen kalusteet on hyvä hioa. Muista poistaa hiomapöly pinnoilta.

Myös homeenpoistokäsittely voi olla tarpeen, jos kalusteet ovat vanhat. Mahdolliset reiät ja halkeamat voi täyttää puutuotteille soveltuvalla kitillä.

3. Valitse oikeat välineet

Ulkokalusteet maalataan ulkokäyttöön sopivalla maalilla. Myös pohjamaali on usein hyvä laittaa kestävän lopputuloksen saamiseksi. Pohjamaali tai muu pohjalle laitettu käsittelyaine suojaa puuta.

Työvälineeksi sopii melko pienikokoinen pensseli, jonka avulla myös raot ja hankalat muodot on helppo maalata.

4. Anna kuivua rauhassa

Usein ulkokäyttöön tarkoitetut maalit vaativat hieman pidemmän kuivumisajan, mikä on syytä ottaa huomioon maalauspaikkaa valitessa. Valitse siis paikka, missä kalusteet saavat kuivua rauhassa säästä riippumatta.

5. Maalaa useampi kerros

Jos tarkoituksena on vaihtaa kalusteiden väriä, on maalia syytä levittää vähintään kaksi kerrosta. Muista antaa maalin kuivua kerrosten välissä.

Lähteet: siivous.info, tikkurila.fi

Lue myös:

    Uusimmat