5 vinkkiä, joilla saat hetkessä lisää tilaa Android-puhelimeen

Vapauta hetkessä lisää tilaa puhelimeen muutamalla toimenpiteellä.

Vaikka käytössä olisi kuinka suuri muistikortti, tuntuu tila loppuvan aina yhtä helposti. Luonnollisesti kun käytössä on paljon tallennustilaa, sen haluaa myös hyödyntää.

Mikäli älypuhelimen muisti tila tuntuu jatkuvasti loppuvan, eikä uusien päivitysten asentaminen onnistu, kokeile seuraavia vinkkejä.

1. Tyhjennä välimuisti

Sovellukset tallettavat yllättävän paljon dataa puhelimeen huomaamatta. Tyhjentääksesi sovellusten tallettamia tietoja, tyhjennä asetusten kautta yksittäisten sovellusten välimuisti aina silloin tällöin.

2. Poista lataukset

Aina avatessasi tiedostoja puhelimellasi esimerkiksi sähköpostin liitteistä, tallennetaan tiedostot puhelimen muistiin. Harvoin kuitenkaan tarvitset näitä tiedostoja enää uudelleen, joten ne on hyvä tyhjentää.

3. Talleta kuvat ja videot varmaan paikkaan

Android-käyttäjät voivat huoletta tallettaa tärkeistä kuvistaan varmuuskopiot suoraan Google Photos -toiminnon alle. Tänne tallennetyt tiedostot eivät vähennä Google Drive -pilvipalvelun tilaa. Kun kuvista on tehnyt varmuuskopiot, voi kuvat poistaa laitteen muistista.

4. Siirrä sovelluksia muistikortille

Sovellukset vievät todennäköisesti eniten puhelimesi muistista. Sovellukset voi kuitenkin tallettaa myös microSD-kortille ja vapauttaa tilaa puhelimelta.

5. Viimeinen valttikortti

Mikäli olet kokeillut jo kaikkia edellä mainittuja vinkkejä, mutta puhelimessa on vieläkin liian vähän tilaa, kokeile tätä: poista laitteelta surutta kaikki sovellukset, joita käytät aivan liian harvoin. Huomioi, että monia sovelluksia voi käyttää myös nettiselaimen kautta.

 

Lähde: Cnet

***


Lue myös:

    Uusimmat