Mainos

5 asiaa, jotka jokaisen tulisi tietää Pokémon Go’sta

Mobiilipeli Pokémon Go’n turvallisuus on herättänyt epäilyksiä.

Hittipeli julkaistiin Suomessa virallisesti viime lauantaina, mutta innokkaimmat ovat pelanneet sitä jo kauemmin ladaten pelin epävirallisista lähteistä. Näissä versioissa on kuitenkin havaittu vakavia tietoturvaongelmia.

Myös virallisen version tietojen kerääminen on herättänyt kysymyksiä. Peli muun muassa vaatii käyttäjän sallivan sijaintitietojensa keräämisen sekä profiilitietojen tarkastelun. Pelaamaan pääsee vain kirjautumalla sovellukseen omilla tiedoillaan.

Tässä viisi asiaa, jotka jokaisen pokémonien jahtaajan tulisi tietää.

1. Älä lataa epävirallista sovellusversiota!

Pokémon Go julkaistiin Suomessa virallisesti viime lauantaina. Sitä ennen pelin on kuitenkin voinut ladata virallisten sovelluskauppojen ohi omalle laitteelleen. Android-käyttäjät ovat esimerkiksi ladanneet sovelluksen APK-tiedostona, joka vaatii epäluotettavista lähteistä lataamisen sallimisen. Tämä on aiheuttanut vakavan tietoturvaongelman, sillä sovelluksien on havaittu tartuttavan mukanaan haittaohjelmia käyttäjän laitteelle. Mikäli olet siis jo ladannut epävirallisen version, poista se ja lataa sovellus virallisista sovelluskaupoista.

2. Suojaa tietosi pelatessasi

Peli vaatii sekä sijaintitietojen jakamisen että internetyhteyden. Pelatakseen käyttäjän on kirjauduttava sovellukseen joko Google- tai Pokémon Trainer Club -tilillään. Mikäli omien tietojen jakaminen huolestuttaa, kannattaa peliä varten luoda kokonaan uusi Google-tili, jota käyttää vain pelaamiseen. Samaa tiliä voi käyttää muissakin vastaavissa tilanteissa. Aiemmat sovellusversiot Pokémon Go’sta vaativat laajat oikeudet pelaajien tietoihin, mutta kyseinen ”ongelma” on sittemmin korjattu. Huolehdi siis, että sovellus on päivitetty uusimpaan versioon.

3. Karta oheissovelluksia!

Pokémon Go'n myötä sovelluskauppoihin on ilmestynyt rutkasti aihepiiriin sopivia sovelluksia, joiden suosio on kasvanut huimasti. Esimerkiksi erilaiset huijaus- tai ohjesovellukset ovat suosittuja, mutta saattavat levittää haittaohjelmia lataajien laitteille. Tunnetuin näistä lienee nimeltään ”Pokemon Go Ultimate”, joka on aiheuttanut Android-käyttäjille ongelmia.

4. Pelaajia kehotetaan varovaisuuteen

Valitettavasti Pokémon Go on aiheuttanut maailmalla jo useita vakavia vaaratilanteita. Pelaajien on uutisoitu muun muassa ajaneen autolla päin puuta pelatessaan sekä kävelleen tahattomasti ihmisten yksityisalueella metsästäessään intensiivisesti katse puhelimen näytössä uusia pokémoneja. Floridassa mies ampui murtovarkaiksi luulemiaan pelaajia käsiaseella. Suomessa nettipoliisi Marko ”Fobba” Fors kehotti pokémonien metsästäjiä varovaisuuteen pelatessaan. 

5. Innokkaat huijarit joutuvat jäähylle

Pokémonien metsästäjien kilpavietti on ajanut innokkaimmat kokeilemaan kyseenalaisia metodeja napatakseen kaikki pokémonit. Pelaajat ovat esimerkiksi kiinnittäneet älypuhelimiaan tuulettimiin, jotta laite luulisi pelaajan liikkuneen useampia kilometrejä kuin todellisuudessa. Pokémon Go kuitenkin vahtii pelaajia, ja voi tarvittaessa laittaa pelaajan jäähylle jopa viideksi tunniksi. Joidenkin huhujen mukaan pelivalmistaja Niantic saattaisi jopa estää pelaamisen kokonaan, mikäli pelaaja rikkoisi jatkuvasti pelin sääntöjä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.