Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

5.6.2002 Makkarasoosi ja perunamuusi

Julkaistu 05.06.2002 12:00

Vieraana makkaran intohimoinen ystävä Turusta. Hän on kirjoittanut yhdessä ja kanssa mahtavan tietopaketin makkarasta; .

Makkarasoosi

1 dl vehnäjauhoja
100 g suolatonta voita
1 l kiehuvaa vettä
2 lihaliemikuutiota tai -fondia
valkopippuria myllystä
suolaa
noin ½ kg lenkkimakkaraa

1. Sulata voi valurautapannussa. Lisää jauhot ja anna niiden ruskistua kauniiksi. Sekoita koko jana ja varo etteivät jauhot pala.
2. Lisää kiehuva vesi ja lihaliemikuutiot (itse valmistettu lihaliemi parasta). Sekoita vispilällä kerma sekaan. Anna kiehua reilulla lämmöllä 10-15 minuutia. Jätä sitten liedelle porisemaan ainakin tunniksi, mieluummin 2-3 tunniksi.
3. Tarkkaile kypsymistä ja lisää nestettä tarvittaessa. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
4. Poista makkarasta kuori syvällä viillolla ja leikkaa makkara ohuiksi siivuiksi.
5. Paista siivut voissa kauniin ruskeiksi. Nostele pannulta makkarat, mutta älä rasvaa. Lisää makkarat kuuman kastikkeeseen ja nauti.

Tarjoa makkarakastike keitettyjen perunoiden tai perunamuusin, suolakurkun ja runsaan salaatin kera.

Perunamuusi

15-20 jauhoista perunaa (Pito, Rosamunda, Amazon tms.)
25-150 g suolatonta voita
4 dl (punaista) maitoa
(Maldon-) suolaa

1. Kuori perunat. Leikkaa ne kahtia, suurimmat neljään osaan. Näin näet että peruna on terve myös sisältä. 2. Keitä perunat suolattomassa vedessä niin kauan, että perunat menevät reilusti rikki. Kaada vesi pois. Survo perunat rikki perunasurvimella. Lisää pehmeä voi ja sekoita. 3. Kuumenna maito ja lisää se muhennokseen koko ajan survimella sekoittaen. Voit tässä vaiheessa ajaa seoksen myös sauvasekoittajalla. Enää se ei muutu "liimaksi". Mausta suolalla.



Lisää aiheesta:

Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemminVäitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseenSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikastaGlukoosisensoreissa voi olla vaarallinen vika – diabeetikko, tarkista sensorisi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • 17:32
    Influenssa

    THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin

  • 16:45
    Nuoret

    Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen

  • 15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 14:02
    Luonto ja eläimet

    Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikasta