5.12. Pikkupurtavaa Itsenäisyyspäivään

Minimunakkaat

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 200 g hiili- tai savusilakkaa puhdistettuna (tai savulohiviipaleita)
  • nippu tilliä
  • suolaa
  • pippuria

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma, mausta seos suolalla ja pippurilla. Silppua tilli. Puhdista kalat ruodoista ja hienonna haarukalla. Sekoita kala, tillisilppu ja sitruunamehu keskenään. Yhdistä kalaseos kananmunaseokseen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kaada munakas aines minimuffinivuokiin ja paista 220 asteisessa uunissa noin 15-20 min. Koristele tillillä ja kauniilla kalapaloilla.

Punajuuripeti aurajuustolla

  • 4 isoa punajuurta
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 0,5 dl hunajaa
  • rucolaa
  • 200 g aurajuustoa

Kuori punajuuret ja leikkaa niistä ohuita kiekkoja. Kuumenna pannulla öljyä ja kuullota punajuuria noin 10-15 min miedolla lämmöllä, että ne kypsyvät juuri ja juuri kypsiksi. Lisää hunajaa pikkuhiljaa punajuureten joukkoon. Laita tarjoiluvadille rucolasalaattia ja nosta punajuuret niiden päälle. Leikkaa aurajuustosta siivuja punajuurten päälle ja tarjoile minimunakkaiden kanssa.

Itsenäisyyspäivän drinkki

  • 4 lasia puolikuivaa kuohuviiniä (yhdestä pullosta tulee 6-7 annosta)
  • 2 rkl / lasi sokeroimatonta puolukkamehua

Kaada puolukkamehua kuohuviinilasin pohjalle. Kaada kuohuviini mehun päälle. Kohota malja itsenäiselle Suomelle!

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat