40 vuotta täyttävä Bull Mentula herkkänä: Tulevan vaimon tapaaminen yksi elämän kohokohdista

Tammikuun 4. päivänä 40 vuotta täyttävä kehonrakentaja Jari ”Bull” Mentula pitää elämänsä kohokohtana tulevan vaimonsa kohtaamista.

Jari ”Bull” Mentula ei ole joulukinkun ystävä. Mentulan ja tämän kihlatun Maru Vaalikiven, 29, kotona nautittiin aattoiltana hieman erilainen jouluateria.

– Tilasimme sushia. Ajattelimme, että miksi pitäisi syödä joulukinkkua joulukinkun syömisen vuoksi, Bull kertoo MTV.fin haastattelussa.

– Joulumme oli juuri sellainen kuin haluttiinkin: läheisten kanssa oloa ja akkujen latailua. Sitä, mistä kiireisessä arjessa joutuu tinkimään.

Bull Mentula syntyi Valkeakoskella 4. tammikuuta vuonna 1976. Mies ei ainakaan tunnusta kärsineensä ikäkriisistä.

– Lapsuuteni oli hyvä. Vanhempani ovat suurimmat idolini. Moni asia, miten ajattelen ja miten toimin, on heiltä peräisin. Osasin olla lapsena myös murheenkryyninä. Sain harrastaa sitä, mitä halusin.

– Vanhempani ovat tukeneet minua aina. Myös silloin, kun ilmoitin että minusta tulee kehonrakentaja.

nuoribull2

Mentula harrasti lapsuudessaan ja nuoruudessaan jalkapalloa ja jääkiekkoa.

– Harrastin niitä reilusti toistakymmentä vuotta. Pikkuhiljaa jostain kuitenkin kumpusi ajatus, että haluan tehdä parhaani oman itseni eteen. Yksilönä.

– Olin 18–19-vuotias, kun kiinnostuin kehonrakennuksesta. Siinä vaiheessa joukkuelajeissa alkoi tulla mukaan voimatreenejä ja niiden kautta innostuin oman kropan kehittämisestä.

Vanhemmille kiitosta

Bull kuvailee näyttäneensä vielä tuossa vaiheessa jalkapalloilijalta, mutta olleensa kuitenkin kova jätkä.

– Missään urheilulajissa ei ole ikinä täydellinen. Se kiehtoi kehonrakentamisessakin. Halusin haastaa itseni. Enkä varmaan harrastaisi lajia, jos en tykkäisi lihaksikkaasta vartalosta.

– Jos olisin jatkanut joukkuelajeja, olisin varmaankin keskittynyt jalkapalloon. Mutta luulen, että se into olisi hiipunut.

Bull Mentula meni armeijaan 20-vuotiaana. Tuolloin hän tajusi, että kehonrakennus on se laji, jossa hän menee vielä pitkälle.

– Vanhempien apu oli merkittävää. Armeijan jälkeen osallistuin vuonna 1998 juniorien SM-kisoihin, mutta se ei mennyt hyvin. Olin erittäin laiha ja riutunut kaveri. Dieetti meni yli.

– En jäänyt siellä viimeiseksi kuitenkaan. Siitä se kehonrakennusura sitten lähti. Opin pieleen menneistä kisoista hirveästi, Mentula muistelee.

Polte katosi

Bullin kehonrakennusharrastus muuttui vuosituhannen vaihteessa entistä ammattimaisemmaksi.

– Kiersin kehonrakennuskisoja sen verran pitkään, että siitä meni hetkeksi maku. Sitten keskityin penkkipunnerrukseen, jossa kisailin vuosina 2001–2004. Uhosin aina, että penkkipunnerran niin pitkään, että saavutan haamurajan ja saan nostettua penkistä 300 kiloa.

– Vuonna 2004 saavutin sen. Rehellisyyden nimissä on todettava, että sen jälkeen polte penkkipunnertamiseen katosi.

Vuonna 2005 Mentula teki comebackin kehonrakennuskisoihin.

– Se ensimmäinen kisa meni taas reisille, mutta siitä sain taas kipinän kehonrakentamiseen ja sillä tiellä ollaan tänä päivänäkin.

– Tänä vuonna olen jo joutunut kieltäytymään muutamista kiinnostavista haastatteluista. Ensi vuoden kalenterissakin näyttää siltä, että ensimmäinen vapaapäivä on vasta maaliskuussa.

Mies ei kuitenkaan täydestä kalenterista hätkähdä.

– Elän unelmaani. Antaa mennä vaan.

Kaksi kohokohtaa

Onko Bull Mentula törmännyt kehonrakennuspiireissä asiaan, josta aina kyseisessä asiayhteydessä puhutaan – dopingiin?

– Juttuja dopingista liikkuu aina. Ja se asia on helppo yhdistää tähän lajiin. Mutta suorituskykyä parantavia aineita käytetään lajissa kuin lajissa. Itse en ole moiseen törmännyt.

Mentula nousi julkisuuteen oltuaan mukana Suurin pudottaja -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 2006.

– Siitä taisin saada huomiota nasevilla kommenteillani. Sitten yhtäkkiä Suomen kansaa ja mediaa kiinnostikin jo minun verotietoni.

Vuonna 2014 Mentula ansaitsi vaatimattomasti verrattuna parin vuoden takaisiin jättisummiin. Bull tienasi vuonna 2013 hulppeat 374 484 euroa, mutta vuonna 2014 miehen ansiotulot olivat vain 30 723 euroa.

Bull Mentula pyörittää yhdessä Jutta Gustafsbergin kanssa Fitfarm-kuntoiluyritystä. Ansiotulot lähtivät nousuun, kun Bull aloitti yhteistyön Jutan kanssa vuonna 2010.

Vuonna 2011 Mentula tienasi 78 498 euroa, mutta joutui maksamaan yli 20 000 euron mätkyt. Vuonna 2012 Bullin tulot olivat 155 752 euroa.

Kysyttäessä 40-vuotisen elämäntaipaleen yksittäistä kohokohtaa, Mentula haluaa mainita kaksi.

– Fitfarmin perustaminen vuonna 2010. Ja avopuolisoni Marun kohtaaminen. Nämä asiat kun ovat kunnossa, se on säteillyt myös kaikkeen muuhun.

Avioon vain kerran

Bull Mentula ja Maru Vaalikivi avioituvat ensi kesänä. Pari tapasi toisensa jo vuonna 2008, mutta tapailuasteelle parin suhde eteni pari vuotta myöhemmin.

– Maru lähestyi minua vuonna 2010 kysyäkseen treenivinkkejä. Häistä ei vielä tiedä, en ole kovin isojen juhlien ystävä, mutta toisaalta, aion mennä kerran elämässäni naimisiin.

– Kyllä sitä silloin haluaa panostaa.


Mikä Mentulan mielestä hänen tulevassa vaimossaan on parasta?

– Positiivisuus ja energisyys. Hänestä on vaikea löytää huonoja puolia. Ja onhan hänestä silmälle iloa myös, Bull toteaa naurahtaen.

Entä onko 40 vuotta täyttävällä voimamiehellä elämänmottoa?

– Pyydä vähän, niin saat paljon. Ja kova työ palkitaan.

Lue myös:

    Uusimmat