Mainos

40 vuoden mysteeri ratkeamassa, murhasi ja raiskasi kymmeniä – "kultaisen osavaltion tappajan" henkilöllisyys selvisi

Sacramenton kaupungissa Kaliforniassa, Yhdysvalloissa on selviämässä 40 vuoden mysteeri. Viranomaisten mukaan he ovat viimein pystyneet tunnistamaan osavaltiossa kauhua teoillaan kylväneen sarjamurhaajan. 

Viranomaisten mukaan pelkoa Kaliforniassa kylvänyt on nyt tunnistettu DNA-näytteiden perustella Joseph James DeAngeloksi, 72.  

Uutistoimisto Reuters kertoo, että poliisi on pidättänyt Sacramentossa DeAngelon, jota syytetään lukuisista murhista ja raiskauksista. DeANgelo on asunut alueella vuosikaudet. 

Uutiskanava CNN:n mukaan nyt poliisin hallussaan pitämä mies olisi murhannut ainakin 12 ihmistä ja raiskannut yli 50 naista eri puolilla Kaliforniaa vuosien 1976–1986 välillä.

Mies murtautui uhriensa koteihin öisin, kun nämä olivat nukkumassa. Uhreista nuorin oli teini-ikäinen ja vanhin nelikymppinen. Epäilty irtisanottiin poliisista vuonna 1976, koska hän oli varastanut kaupasta vasaran ja koirien karkottamiseen tarkoitettua ainetta.

Vuosikymmenet tuntemattomana pysyneestä tekijästä on käytetty muun muassa nimitystä "kultaisen osavaltion tappaja". Nimityksellä viitataan Kalifornian osavaltioon. Tekijään on myös viitattu muiden muassa nimityksellä "alkuperäinen yövaanija". 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.