40-metrinen nosturi syttyi tuleen rakennustyömaalla Turussa – onnettomuudessa oli ison tulipalon riski

40 metriä korkea mobiilinosturi on syttynyt tuleen Turun Kakolankadulla aamulla. Nosturikuskin neuvokkaan toiminnan ansiosta tilanteessa säästyttiin isommalta tulipalolta. 

Turun hätäkeskus sai ilmoituksen tulipalosta vähän ennen puoli kahdeksaa. 

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Marko Virolainen kertoo, että 130 tonnia painava mobiilinosturi oli syttynyt tuleen moottoritilastaan käytön aikana. Nosturi sijaitsi uudisrakennuksen vieressä vanhan lääninvankilan ja hotellin kupeessa, mutta palo ei ehtinyt levitä rakennukseen.

– Nosturi oli lähes kiinni tekeillä olevan nelikerroksisen asuinrakennuksen seinästä. Kone oli käynnistetty noin tuntia ennen kuin palo syttyi moottorilastaan palamaan, Virolainen kertoo. 

– Paikalla olleet rakennustyömiehet huomasivat palon, ja nosturin kuljettaja ryhtyi alkusammutustoimiin. Kolmella käsisammuttimella hän sai pidettyä aisoissa palon, niin että palokunnalle jäi aikaa päästä paikalle sammuttamaan palo kokonaan. 

Nosturikuski ei loukkaantunut palossa eikä myöskään altistunut savulle. Nosturista vaurioitui moottoritila.

– Tuuli kävi niin sopivasti, että hän pääsi rajaamaan palon tuulen yläpuolelta. 

Mahdollisuudet isompaankin tulipaloon olivat Virolaisen mukaan olemassa.

– Jos paloa ei olisi havaittu riittävän ajoissa eikä alkusammutusvälineitä olisi ollut saatavilla, palo olisi ehtinyt kehittyä isommaksikin. 

Seuraavaksi koneen urakoitsija laskee nosturin varajärjestelmien avulla alas. Liikenteelle tai paikallisille asukkaille ei tästä työstä aiheudu haittaa.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja