40 kiloa laihtunut Mika Pohjonen: Tilanteen ylläpito vaatii töitä

Entinen tangokuningas Mika Pohjonen nauttii huiman painonpudotuksen tuomista muutoksista.

Vuoden 1992 tangokuningas Mika Pohjonen on muuttunut mies. Vuosina 2009–2011 Pohjonen painoi vielä noin 140 kiloa, mutta nykyään laulaja painaa enää noin 100 kiloa.

Viime vuoden heinäkuussa alkaneen laihdutusprojektin aikana tangokuningas on laihtunut noin 25 kiloa, mutta muutos menneiden vuosien elopainoon on huikeat 40 kiloa. Pohjonen on huiman painonpudotuksen myötä uusinut myös koko vaatekaappinsa sisällön.

– Paidan koko on vaihtunut koosta 52 kokoon 46, laulaja myhäilee.

Viime vuonna aloitetun painonpudotuksen ohjenuorana oli terveellinen ruokavalio. Kilojen lähdettyä Pohjonen on huomannut myös liikkuvansa enemmän. Kesällä hän haaveilee aloittavansa vielä pyöräilykauden.

– Kyllä sen huomaa, että kun paino on eri tasolla, niin sitä jaksaa esimerkiksi koiran kanssa tehdä pidempiä lenkkejä. Nyt keväällä on muutenkin tullut oltua enemmän jalkapatikassa, se auttaa ylläpitämään tätä tilannetta, Pohjonen kertoo.

– Kesän lähestyessä olisi tarkoitus saada pyöräilykausi käynnistettyä. Muutama kesä sitten tuli pyöräiltyä noin 3500 kilometriä, mutta ihan sellaisiin lukuihin en taida nyt tähdätä. Ehkä pääsiäispyhien jälkeen otan sitten vähän spurttia kohti kesää.

Mika Pohjonen alkuvuodesta 2014.

Ruokavalion tarkkailua työkiireiden ehdoilla


Suuri osa ajasta Pohjosella menee työasioita puurtaessa. Pääsiäisen alla tangokuningas esiintyy Tampere Philharmonian Dvorak, Stabat Mater -konsertissa sekä tulkitsee Tango! Buenos Airesista Seinäjoelle -ooperaa. Miten kiertue-elämä ja epäsäännölliset työajat vaikuttavat painon tarkkailuun?

– Hotellilla syön yleensä aamiaisen, mutta muuten sitten vähemmän. Aktiivisimmassa vaiheessa syksyllä en käynyt edes aamupalalla, vaan söin ainoastaan terveyspirtelöitä aamuisin.

Pohjosella ei ole toiveissa enää pudottaa lisää painoa, vaan hän keskittyy nykyisen tilanteen ylläpitoon.

– Nyt on tällainen stabiili vaihe meneillään, vaikka kyllähän tässäkin on paljon työsarkaa.

Töiden jälkeen Pohjonen pääsee nauttimaan vapaista pääsiäispyhistä. Tosin hänen avopuolisonsa, tangokuningatar 2013 Heidi Pakarinen keikkailee niin lauantaina kuin sunnuntainakin, joten perheen pääsiäisenvieton kuviot ovat vielä hieman auki.

– Täytyy vielä katsoa, että lähdemmekö lasten kanssa Heidin mukaan keikoille, vai miten tehdään. Vähän lyhemmällä periodilla suunnittelemme menoja näin keikkatyöläisinä, joten vielä ei ole mämmit ja rahkapiirakat valmiina. Lasten pääsiäiseen toki kuuluvat pääsiäismunat ja virpomiset.

Pohjosen 40 kilon painonpudotuksesta uutisoi ensimmäisenä 7 päivää -lehti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja