4-vuotias poika kuoli influenssaan vain kaksi vuorokautta oireiden alkamisesta – äiti kehottaa ottamaan rokotteet ajoissa

6:03

Amerikkalaisäiti, jonka lapsi kuoli viime talvena influenssaan, toivoo ihmisten rokottavan lapsensa ja itsensä ennen kuin on liian myöhäistä. Perheen tarinasta kertovat People ja FoxNews.

Kannattaako influenssarokote ottaa? Katso keskustelua yllä olevalta videolta!

Viime vuoden jouluaatonaattona 4-vuotiaalle Leon Sidarille nousi kuume ja hän alkoi kärsiä lihaskivuista. Pojan äiti Laura Sidari, 32, toi lapselle kananuudelikeittoa ja antoi tämän katsoa sohvalla piirrettyjä, jotta lapsi paranisi.

Jo seuraavana aamuna pienen Leonin oireet olivat kuitenkin pahentuneet. Hän kärsi kovasta yskästä ja hengitysvaikeuksista. Laura kiidätti lapsen ensiapuun, ja pian Leon siirrettiin teho-osastolle.

Leonilla todettiin influenssa sekä sen aiheuttama keuhkokuume.

Oireet kuitenkin pahenivat ja pahenivat. Joulupäivän aamuna Leon oli kuollut, vain 48 tuntia oireiden alkamisesta.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äiti kehottaa ottamaan rokotteen

Leonille oli varattu aika kahden viikon päähän influenssarokotetta varten, mutta se oli liian myöhäistä. Lapsella ei ollut aiemmin ollut muita terveysongelmia.

– Lopussa oli vain yksinkertaisesti shokki, kauhu, avuttomuus ja kestämätön tuska. Muistan viimeiset hetkeni hänen kanssaan, kun itkin hänen vaaleisiin hiuksiinsa ja suutelin häntä hyvästiksi, Laura kertoo People-lehdelle.

Tarinallaan Laura toivoo voivansa lisätä tietoisuutta influenssan vaaroista, ja kannustaa muita perheitä hankkimaan rokotteet ennen influenssakauden alkamista.

Hän julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa koko jäljellä oleva perhe meni hankkimaan influenssarokotteet.

– Jos olisin viime vuonna nähnyt omani kaltaisen tarinan, olisin priorisoinut influenssarokotteen eri tavalla, Laura sanoo.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Viime vuonna Yhdysvalloissa kuoli 180 lasta influenssaan. Kuolleita oli yhteensä jopa 80 000. 

Rokotuskausi alkaa marraskuussa

Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee influenssarokotteen hankkimista ennen epidemian alkua, marras-joulukuussa.

Rokote kannattaa ottaa ajoissa, sillä suojan syntymiseen menee noin kaksi viikkoa. Jos influenssatartunnan ehtii saada ennen kuin suoja on syntynyt, tauti voi puhjeta.

THL:n mukaan influenssarokote on tehokkain suoja influenssaa ja sen jälkitauteja vastaan. Kaikki lapset puolivuotiaista kuuden vuoden ikäisiin saavat rokotteen Suomessa ilmaiseksi.

Lähteet: People, FoxNews, Facebook, THL

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja