4-vuotias ampui vahingossa 1-vuotiasta veljeään Texasissa

Neljävuotias poika ampui vahingossa yksivuotiasta veljeään Texasissa, kertovat yhdysvaltalaismediat, kuten ABC News ja New York Post.

Tapaus sattui Houstonin esikaupunkialueella paikallista aikaa tiistaina iltapäivällä.

Ampumisen kohteeksi joutunut poika kuljetettiin välittömästi sairaalahoitoon, ja hänen uskotaan selviävän.

Nelivuotias lapsi oli ilmeisesti löytänyt varmistamattoman pistoolin kotoaan ja tarkoittamatta ampunut sillä pikkuveljeään. Sitä, mistä poika tarkalleen löysi aseen, ei tiedetä. 

Pojan isä on kertonut paikalliselle medialle, että 4-vuotias tykkäsi leikkiaseista eikä luultavasti ymmärtänyt, että hänen löytämänsä pistooli oli oikea ase. Tuohtuneen isän mukaan hän ei itse ollut tapahtuma-aikaan paikalla talossa, ja ase kuului talossa vierailleelle sukulaiselle. 

Vasta kaksi kuukautta sitten uutisoitiin niin ikään Texasissa sattuneesta tapauksesta, jossa kotoaan ladatun aseen löytänyt 3-vuotias oli vahingossa ampunut 4-vuotiaan siskonsa kuoliaaksi.

Yhdysvalloissa kansalaisilla on oikeus omistaa ja kantaa asetta 1700-luvulta peräisin olevan perustuslain toisen lisäyksen perusteella. Aseiden hankkiminen on verrattain helppoa, ja aselainsäädäntö kytkeytyy koko kansalliseen ideologiaan ja amerikkalaiseen vapausajatteluun. Demokraatit ovat yleisesti ottaen aselain kiristyksien puolella ja republikaanit niitä vastaan. 

Korjaus 18.5.2023 klo 18.59: Korjattu juttuun, että republikaanit ovat aselakien kiristyksiä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat