Kolmevuotias löysi kotoaan ladatun aseen Texasissa – ampui vahingossa 4-vuotiaan siskonsa

Yhdysvalloissa on tapahtunut jälleen valitettava ampuma-aseisiin liittyvä kuolema, kun pieni lapsi löysi kotoaan ladatun aseen ja ampui vahingossa siskonsa kuoliaaksi. Vastaavia tapauksia on sattunut tänä vuonna jo 156.

3-vuotias tyttö löysi ladatun aseen kotoaan Texasissa ja ampui vahingossa 4-vuotiaan siskonsa kuoliaaksi. Osavaltion seriffi Ed Gonzalez sanoi, että tytöt olivat kotinsa makuuhuoneessa Houstonissa noin kello kahdeksalta sunnuntaiaamuna.

Talossa oli tapahtumahetkellä yhteensä viisi aikuista, mukaan lukien tyttöjen vanhemmat. Aikuiset olivat eri puolella asuntoa ja tytöt oli jätetty ilman valvontaa. Seriffin mukaan molemmat vanhemmat luulivat toisen vahtivan lapsia. Nuorempi lapsi löysi makuuhuoneesta ladatun aseen ja ampui yhden luodin. Asiasta kirjoitti muun muassa CBS.

– 3-vuotias löysi ladatun puoliautomaattipistoolin. Perheenjäsenet kuulivat yhden laukauksen. He juoksivat huoneeseen ja löysivät pienen 4-vuotiaan lapsen elottomana, Gonzalez kertoo.

Perhe soitti hätäkeskukseen ja poliisi kävi toteamassa tytön kuolleeksi.

– Tämä vaikuttaa jälleen yhdeltä surulliselta tarinalta, jossa lapsi pääsee käsiksi aseeseen ja satuttaa toista. Tällä kertaa laukaus oli tappava, Gonzalez jatkoi.

Satoja tapauksia vuosittain

Oikeuslaitos päättää poliisitutkinnan päätteeksi saavatko vanhemmat tapahtuneesta syytteen.

– Tämä olisi ollut vältettävissä ja haluamme jälleen jakaa tätä viestiä. Aseenomistajan pitää olla vastuullinen ja säilyttää aseitaan turvallisessa paikassa. Aseenomistajan pitää tehdä muutakin kuin sanoa lapsilleen, ettei aseisiin saa koskea.  Olemme nähneet jo liikaa tällaisia tapauksia.

Tilastojen valossa Yhdysvalloissa on tapahtunut tänä vuonna jo 58 tapausta, joissa lapsi on tahattomasti ampunut jotakuta. Niistä 156 on johtanut kuolemaan ja 212 loukkaantumisiin.


Lue myös:

    Uusimmat