4.6.2004 Kiinalaisittain marinoitu entrecôte, grillattuja perunoita ja muurinpohjalettuja

Grillattu entrecôte

Entrecote ja kiinalainen barbequemarinadi (4 annosta)

  • 4 kpl entrecote pihviä (à 200 g)
  • 3 rkl hoisin-kastiketta
  • 1 sitruunaruoho
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chili
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • tilkka öljyä

Hienonna sitruunaruohon valkoinen osa, valkosipuli ja chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja sivele marinadi pihvien pintaan. Anna marinoitua yön yli. Paista pihvitgrillissä.

Grillatut perunat (4annosta)

  • 16-20 perunaa
  • suolaa
  • varrastikkuja

Keitä perunat nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Laita perunat varrastikkuun ja grillaa.

Muurinpohjalettuja (4 annosta)

  • 2 kananmunaa
  • 1/2 l maitoa
  • 0,7 dl vehnäjauhoja
  • 0,3 dl ruisjauhoja
  • suolaa
  • 2 rkl voisulaa

Sekoita kaikki aineet ja anna taikinan levätä hetki. Paista letut voissa ja tarjoile mansikoiden kera.

Reseptit: Jyrki Sukula / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat