Entrecote ja kiinalainen barbequemarinadi (4 annosta)
- 4 kpl entrecote pihviä (à 200 g)
- 3 rkl hoisin-kastiketta
- 1 sitruunaruoho
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 punainen chili
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl sitruunamehua
- tilkka öljyä
Hienonna sitruunaruohon valkoinen osa, valkosipuli ja chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja sivele marinadi pihvien pintaan. Anna marinoitua yön yli. Paista pihvitgrillissä.
Grillatut perunat (4annosta)
- 16-20 perunaa
- suolaa
- varrastikkuja
Keitä perunat nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Laita perunat varrastikkuun ja grillaa.
Muurinpohjalettuja (4 annosta)
- 2 kananmunaa
- 1/2 l maitoa
- 0,7 dl vehnäjauhoja
- 0,3 dl ruisjauhoja
- suolaa
- 2 rkl voisulaa
Sekoita kaikki aineet ja anna taikinan levätä hetki. Paista letut voissa ja tarjoile mansikoiden kera.
Reseptit: Jyrki Sukula / Ruokala