4.2. Runeberginkakku

  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3 dl piparkakunmuruja
  • 2 dl kuorellisia manteleita rouhittuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • muutama tippa karvasmanteliöljyä
  • 1 dl piimää
  • kostutukseen omenamehua ja punssia
  • päälle hilloa

Voitele ja jauhota torttuvuoka hyvin. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Riko piparkakut kaulimella murskaten muovipussissa tai monitoimikoneessa. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita keskenään piparkakunmurut, rouhitut mantelit, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Sekoita sinne lopuksi karvasmanteliöljy ja piimä. Kaada taikina vuokaan ja tasoita kakun pinta. Kypsennä kakkua uunin alaosassa tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla. Ota kakku uunista, jäähdytä hiukan ja irrota vuoasta. Koristele pinta hillolla ja valkosuklaavaahdolla.

Valkosuklaavaahto

  • 3 rkl voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kermavaahtoa

Kuumenna vesihauteessa voi ja suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Sekoita kaikki ainekset ja laita seos pursotinpussiin ja koristele kakku.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat