Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

4.2. Runeberginkakku

Julkaistu 04.02.2008 08:18
  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3 dl piparkakunmuruja
  • 2 dl kuorellisia manteleita rouhittuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • muutama tippa karvasmanteliöljyä
  • 1 dl piimää
  • kostutukseen omenamehua ja punssia
  • päälle hilloa

Voitele ja jauhota torttuvuoka hyvin. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Riko piparkakut kaulimella murskaten muovipussissa tai monitoimikoneessa. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita keskenään piparkakunmurut, rouhitut mantelit, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Sekoita sinne lopuksi karvasmanteliöljy ja piimä. Kaada taikina vuokaan ja tasoita kakun pinta. Kypsennä kakkua uunin alaosassa tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla. Ota kakku uunista, jäähdytä hiukan ja irrota vuoasta. Koristele pinta hillolla ja valkosuklaavaahdolla.

Valkosuklaavaahto

  • 3 rkl voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kermavaahtoa

Kuumenna vesihauteessa voi ja suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Sekoita kaikki ainekset ja laita seos pursotinpussiin ja koristele kakku.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Kuinka monta päivää joululaatikoita uskaltaa syödä?Älä tee tätä virhettä, kun sammutat kynttilänMiksi taas närästää? Kokeile näitä keinoja närästyksen helpottamiseksi96 pakettia kahvia! Hamstraaja-Pauliina iski jälleen – "Aika onnistunut keissi, eikö?"Mitä suomalaiset googlaavat? MTV Uutiset pyysi kansalaisia paljastamaan hakuhistoriansa – näin käviLempi ja Lyyti pelastuivat uskomattomalla tavalla: "On hyvin todennäköistä, että niistä olisi tullut joulukinkkuja"

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:02
    Jouluruoka

    Kuinka monta päivää joululaatikoita uskaltaa syödä?

  • 14:45
    Turvallisuus

    Älä tee tätä virhettä, kun sammutat kynttilän

  • 12:33
    Terveys ja hyvinvointi

    Miksi taas närästää? Kokeile näitä keinoja närästyksen helpottamiseksi

  • 08:15
    Kahvi

    96 pakettia kahvia! Hamstraaja-Pauliina iski jälleen – "Aika onnistunut keissi, eikö?"

  • 07:07
    Google

    Mitä suomalaiset googlaavat? MTV Uutiset pyysi kansalaisia paljastamaan hakuhistoriansa – näin kävi