Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

4.2. Runeberginkakku

Julkaistu 04.02.2008 08:18
  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3 dl piparkakunmuruja
  • 2 dl kuorellisia manteleita rouhittuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • muutama tippa karvasmanteliöljyä
  • 1 dl piimää
  • kostutukseen omenamehua ja punssia
  • päälle hilloa

Voitele ja jauhota torttuvuoka hyvin. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Riko piparkakut kaulimella murskaten muovipussissa tai monitoimikoneessa. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita keskenään piparkakunmurut, rouhitut mantelit, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Sekoita sinne lopuksi karvasmanteliöljy ja piimä. Kaada taikina vuokaan ja tasoita kakun pinta. Kypsennä kakkua uunin alaosassa tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla. Ota kakku uunista, jäähdytä hiukan ja irrota vuoasta. Koristele pinta hillolla ja valkosuklaavaahdolla.

Valkosuklaavaahto

  • 3 rkl voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kermavaahtoa
  • Kuumenna vesihauteessa voi ja suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Sekoita kaikki ainekset ja laita seos pursotinpussiin ja koristele kakku.

    Reseptit: Sanna Miettunen

    Lisää aiheesta:

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa""Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasianKahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaaViikkohoroskooppiMitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertoo
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 13:38
      Ruoka

      Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

    • 10:29
      Liikenneturvallisuus

      "Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasian

    • 08:22
      Kahvi

      Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

    • 06:29
      Sairaudet ja taudit

      Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaa

    • 00:00
      Horoskooppi

      Viikkohoroskooppi