Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

4.11.2003 Currylla maustettu papumuhennos ja pinaattirelissi

Julkaistu 04.11.2003 11:18

Vieraana tutkija Heli Kuusipalo valmistamassa keittiössä Katin kanssa malawilaisia ruokia ja kertomassa malawilaisista ruuista. Tiinan haastateltavana Heli kertoo kehittämästään lasten maapähkinä-soijapohjaisesta lisäruuasta.

Currylla maustettu papumuhennos

Currylla maustettu papumuhennosCurrylla maustettu papumuhennosCopyright MTV Oy 2003

5 dl punaisia tai ruskeita papuja
1 sipuli
3 eriväristä paprikaa
2-3 tomaattia
1-2 tl curry-mausteseosta (maustetahnaa)
suolaa
vettä

1. Liota papuja vedessä yli yön. Huuhtele ja laita kiehumaan reiluun vesimäärään. Keitä noin puoli tuntia.
2. Kuutioi sipuli, paloittele paprikat ja tomaatit ja lisää ne kattilaan kiehumaan. Lisää myös currytahna ja sekoita hyvin. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin puoli tuntia.
3. Jos haluat, voit soseuttaa muhennoksen sauvasekoittimella ennen tarjoilua.
4. Tarkista lopuksi maku ja lisää halutessasi suolaa. Paprikan asemesta voit käyttää 3 keitto- tai raakaa banaania

Pinaattirelissi

Pinaattirelissi

400 g tuoreita pinaatin lehtiä tai 1 pkt pakastepinaattia
1 iso sipuli
1 tomaatti
1 rkl öljyä
suolaa
2-3 dl maapähkinöitä

1. Puhdista pinaatin lehdet ja leikkaa tai revi niitä hiukan pienemmiksi. Kuutioi sipuli ja tomaatti.
2. Laita kattilanpohjalle öljyä ja hauduta sipuli pehmeäksi. Lisää tomaattikuutiot ja pinaatin lehdet. Hauduta kunnes lehdet ovat pehmenneet. Lisää suolaa maun mukaan.
3. Hienonna mapähkinät morttelissa tai monitoimikoneessa ja ripottele rouhe kypsän ruuan joukkoon.
4. Jos teet vihreän relissin kuivatuista lehdistä, niin liota niitä vedessä noin puoli tuntia ennen kuin laitat ne kattilaan hautumaan. Jos käytät pakastepinaattia, lisää se vähän sulaneena tomattikuutioiden kera. Tarjoa papumuhennoksen ja pinaatin lisäksi riisiä tai maissipuuroa (polenta maissiryyneistä).

Lue myös kasvikuntaa lisukkeiksi


Lisää aiheesta:

Nämä kolme veriarvoa kertovat, että sydämesi on vaarassaTarkista yksi oleellinen asia, kun ostat leipää – vaikutus terveyteenSaitko viestin "Elisalta"? Tällaisista huijauksista raportoidaan nytEroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilisTaas valittiin vuoden sana – näin se liittyy Taylor SwiftiinKevyttä ja kuitupitoista: Ostoskärryihin kannattaa nyt lapata edullista superruokaa
Lifestyle
Pinaattirelissi
Copyright MTV Oy 2003

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:12
    Sydänterveys

    Nämä kolme veriarvoa kertovat, että sydämesi on vaarassa

  • 17:03
    Leipä

    Tarkista yksi oleellinen asia, kun ostat leipää – vaikutus terveyteen

  • 13:06
    Verkkohuijaukset

    Saitko viestin "Elisalta"? Tällaisista huijauksista raportoidaan nyt

  • 10:12
    Ravintolat

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 09:26
    Ilmiöt

    Taas valittiin vuoden sana – näin se liittyy Taylor Swiftiin