Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

4.11.2003 Currylla maustettu papumuhennos ja pinaattirelissi

Julkaistu 04.11.2003 11:18

Vieraana tutkija Heli Kuusipalo valmistamassa keittiössä Katin kanssa malawilaisia ruokia ja kertomassa malawilaisista ruuista. Tiinan haastateltavana Heli kertoo kehittämästään lasten maapähkinä-soijapohjaisesta lisäruuasta.

Currylla maustettu papumuhennos

Currylla maustettu papumuhennos
Currylla maustettu papumuhennosCopyright MTV Oy 2003

5 dl punaisia tai ruskeita papuja
1 sipuli
3 eriväristä paprikaa
2-3 tomaattia
1-2 tl curry-mausteseosta (maustetahnaa)
suolaa
vettä

1. Liota papuja vedessä yli yön. Huuhtele ja laita kiehumaan reiluun vesimäärään. Keitä noin puoli tuntia.
2. Kuutioi sipuli, paloittele paprikat ja tomaatit ja lisää ne kattilaan kiehumaan. Lisää myös currytahna ja sekoita hyvin. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin puoli tuntia.
3. Jos haluat, voit soseuttaa muhennoksen sauvasekoittimella ennen tarjoilua.
4. Tarkista lopuksi maku ja lisää halutessasi suolaa. Paprikan asemesta voit käyttää 3 keitto- tai raakaa banaania

Pinaattirelissi

PinaattirelissiPinaattirelissiCopyright MTV Oy 2003

400 g tuoreita pinaatin lehtiä tai 1 pkt pakastepinaattia
1 iso sipuli
1 tomaatti
1 rkl öljyä
suolaa
2-3 dl maapähkinöitä

1. Puhdista pinaatin lehdet ja leikkaa tai revi niitä hiukan pienemmiksi. Kuutioi sipuli ja tomaatti.
2. Laita kattilanpohjalle öljyä ja hauduta sipuli pehmeäksi. Lisää tomaattikuutiot ja pinaatin lehdet. Hauduta kunnes lehdet ovat pehmenneet. Lisää suolaa maun mukaan.
3. Hienonna mapähkinät morttelissa tai monitoimikoneessa ja ripottele rouhe kypsän ruuan joukkoon.
4. Jos teet vihreän relissin kuivatuista lehdistä, niin liota niitä vedessä noin puoli tuntia ennen kuin laitat ne kattilaan hautumaan. Jos käytät pakastepinaattia, lisää se vähän sulaneena tomattikuutioiden kera. Tarjoa papumuhennoksen ja pinaatin lisäksi riisiä tai maissipuuroa (polenta maissiryyneistä).

Lue myös kasvikuntaa lisukkeiksi


Lisää aiheesta:

Influenssa kaataa nyt kansaa: Tautikartat hohkaavat punaisina – huippu vasta tulossaPornhub paljastaa suomalaisten katsotuimman pornokategorianItalialaiselle ruoalle harvinainen tunnustusJoulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!Harvinainen tartuntaketju paljastui: Tappava tauti levisi tavalla, joka uhmaa mielikuvituksen rajoja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:45
    Influenssa

    Influenssa kaataa nyt kansaa: Tautikartat hohkaavat punaisina – huippu vasta tulossa

  • Eilen18:59
    Nettiporno

    Pornhub paljastaa suomalaisten katsotuimman pornokategorian

  • Eilen17:54
    Italia

    Italialaiselle ruoalle harvinainen tunnustus

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Joulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?

  • Eilen13:59
    Takaisinvedot

    Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!