4.11.2003 Currylla maustettu papumuhennos ja pinaattirelissi

Vieraana tutkija Heli Kuusipalo valmistamassa keittiössä Katin kanssa malawilaisia ruokia ja kertomassa malawilaisista ruuista. Tiinan haastateltavana Heli kertoo kehittämästään lasten maapähkinä-soijapohjaisesta lisäruuasta.

Currylla maustettu papumuhennos

5 dl punaisia tai ruskeita papuja
1 sipuli
3 eriväristä paprikaa
2-3 tomaattia
1-2 tl curry-mausteseosta (maustetahnaa)
suolaa
vettä

1. Liota papuja vedessä yli yön. Huuhtele ja laita kiehumaan reiluun vesimäärään. Keitä noin puoli tuntia.
2. Kuutioi sipuli, paloittele paprikat ja tomaatit ja lisää ne kattilaan kiehumaan. Lisää myös currytahna ja sekoita hyvin. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin puoli tuntia.
3. Jos haluat, voit soseuttaa muhennoksen sauvasekoittimella ennen tarjoilua.
4. Tarkista lopuksi maku ja lisää halutessasi suolaa. Paprikan asemesta voit käyttää 3 keitto- tai raakaa banaania

Pinaattirelissi

400 g tuoreita pinaatin lehtiä tai 1 pkt pakastepinaattia
1 iso sipuli
1 tomaatti
1 rkl öljyä
suolaa
2-3 dl maapähkinöitä

1. Puhdista pinaatin lehdet ja leikkaa tai revi niitä hiukan pienemmiksi. Kuutioi sipuli ja tomaatti.
2. Laita kattilanpohjalle öljyä ja hauduta sipuli pehmeäksi. Lisää tomaattikuutiot ja pinaatin lehdet. Hauduta kunnes lehdet ovat pehmenneet. Lisää suolaa maun mukaan.
3. Hienonna mapähkinät morttelissa tai monitoimikoneessa ja ripottele rouhe kypsän ruuan joukkoon.
4. Jos teet vihreän relissin kuivatuista lehdistä, niin liota niitä vedessä noin puoli tuntia ennen kuin laitat ne kattilaan hautumaan. Jos käytät pakastepinaattia, lisää se vähän sulaneena tomattikuutioiden kera. Tarjoa papumuhennoksen ja pinaatin lisäksi riisiä tai maissipuuroa (polenta maissiryyneistä).


Lue myös:

    Uusimmat