4.10. Lammaskepakot ja punakaalisalaatti

Lammaskepakot

  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • 1 dl luonnonjogurttia
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl hienonnettu minttua
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulikynttä
  • 1 tl korianteria
  • 2 tl jeeraa (juustokumina)
  • 2 tl currya
  • 1 tl maustepippuria
  • suolaa

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä mausteet sekä hienonnetut sipulit. Sekoita keskenään kananmuna, jogurtti sekä minttu ja yhdistä seos jauhelihan joukkoon. Lisää lopuksi taikinaan jäähtyneet sipulit ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pitkulaisia kepakkoja varrastikkujen ympärille ja kypsennä 220 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Punakaalisalaatti

  • 400 g punakaalia
  • 2 hapokasta omenaa
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1-2 dl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka ruokaöljyä

Suikaloi kaali ja kuullota suikaleita öljytilkassa kattilassa. Lisää etikka, sokeri sekä vesi ja anna kiehua 10 minuutin ajan, välillä sekoittaen. Suikaloi sillä aikaa omenat ja lisää punakaalisuikaleiden joukkoon. Hauduta n. 5 minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat