Mainos

34-vuotias äiti halusi polttaa 6-vuotiaan lapsensa ja miehensä elävältä perheen yhteisessä kodissa

34-vuotiasta perhenäitiä epäillään aviomiehensä ja 6-vuotiaan lapsensa surman suunnittelemisesta Pohjois-Karjalassa

MTV Uutiset kertoi viime kuussa naisesta, joka menetti kolme lastaan perhesurman uhreina. Katso video:

0:30

Joensuun poliisi on suorittanut loppukesän ja alkusyksyn aikana esitutkintaa tapauksessa, jossa 34-vuotiaan naisen epäillään valmistelleen perheensä surmaamista.

Perheeseen on kuulunut aviomies ja alle 6-vuotias lapsi. Esitutkinnan perusteella rikoksesta epäillyn tarkoituksena on ollut surmata läheisensä sytyttämällä tulipalo perheen yhteisessä kodissa.

Perheen yhteinen koti on Pohjois-Karjalassa haja-asutusalueella.

Poliisi sai tiedon toiselta viranomaiselta

Esitutkinnan perusteella rikoksen suunnittelu ja valmistelu ajoittuvat vuoden 2018 alusta kesäkuuhun 2018 saakka. Esitutkinnassa on tullut ilmi, että nainen on laatinut teon toteutukseen liittyvän yksityiskohtaisen suunnitelman ja valmistellut toteuttamista erilaisilla käytännön toimilla.

Esitutkinta käynnistettiin toisen viranomaisen kautta saadun tiedon perusteella elokuun alussa. Jo tätä ennen poliisi teki rikoksen ennalta estämiseksi yhteistyötä lastensuojelu- ja terveydenhuoltoviranomaisten kanssa.

Nainen on vangittuna

Rikoksesta epäilty 34-vuotias nainen vangittiin Pohjois-Karjalana käräjäoikeudessa 17. elokuuta ja hän on edelleen vangittuna.

Nainen on ollut kuulustelussa yhteistyökykyinen ja -haluinen ja hän on kertonut kuulustelujen yhteydessä oman näkemyksensä tapahtumista ja rikosepäilystä.

Poliisi ei kerro julkisuuteen tapauksen tarkempia yksityiskohtia tai asianosaisiin liittyviä seikkoja asianosaisten henkilöllisyyden suojaamiseksi. Tästä syystä myöskään tarkkaa tapahtumapaikkakuntaa ei kerrota julkisuuteen.

Rikosnimikkeenä on törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu.

Tapauksen esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syyte asiassa on nostettava 4.10.2018 mennessä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja