Täytetty possun ulkofilee
- 500 g possun ulkofileetä
- 150 g voita
- 1 puntti persiljaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 dl kermaa
- 2 dl naudanlientä (mietoa lihalientä)
- valkopippuria
- Maldon-suolaa
- tarvitset myös harsoliinaa ja narua
Poista persiljasta varret. Silppua monitoimikoneessa hienoksi, lisää pehmeä voi, sinappi ja anna seoksen pyöriä tasaisen vihreäksi. Tee pitkällä terävällä veitsellä viillot ristiin fileiden paksusta päästä. Puserra sinapilla maustettu voi pursotinpussilla fileiden sisään. Mausta fileet pippurilla, kääri harsoliinaan ja sido narulla. Nosta kiehuvaan liemeen ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Nosta fileet liemestä. Lisää liemeen kerma, nokare persiljavoita ja anna kiehahtaa. Leikkaa filee siivuiksi ja tarjoile runsaasti kastiketta. Ripottele lihan pintaan vielä Maldon-suolaa.
Balsamicossa haudutetut punajuuret
- 8-10 pientä punajuurta (raakaa)
- 2 dl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl voita
- 1 rkl sokeria
- mustapippuria myllystä