31.10. Täytetty possun ulkofilee ja punajuurilisuke

Täytetty possun ulkofilee

  • 500 g possun ulkofileetä
  • 150 g voita
  • 1 puntti persiljaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 dl kermaa
  • 2 dl naudanlientä (mietoa lihalientä)
  • valkopippuria
  • Maldon-suolaa
  • tarvitset myös harsoliinaa ja narua

Poista persiljasta varret. Silppua monitoimikoneessa hienoksi, lisää pehmeä voi, sinappi ja anna seoksen pyöriä tasaisen vihreäksi. Tee pitkällä terävällä veitsellä viillot ristiin fileiden paksusta päästä. Puserra sinapilla maustettu voi pursotinpussilla fileiden sisään. Mausta fileet pippurilla, kääri harsoliinaan ja sido narulla. Nosta kiehuvaan liemeen ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Nosta fileet liemestä. Lisää liemeen kerma, nokare persiljavoita ja anna kiehahtaa. Leikkaa filee siivuiksi ja tarjoile runsaasti kastiketta. Ripottele lihan pintaan vielä Maldon-suolaa.

Balsamicossa haudutetut punajuuret

  • 8-10 pientä punajuurta (raakaa)
  • 2 dl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Pese ja kuori punajuuret huolellisesti. Leikkaa punajuuret puoliksi ja mausta kaikki aineet kulhossa. Kaada punajuuret foliopaperin päälle uunipellille. Kääri folio tiukasti kiinni ja nosta 200 asteiseen uuniin ja paista noin 30 minuuttia. Avatessasi varo kuumaa höyryä. Tarkista vielä kypsyys ja mausteet.

Reseptit: Sanna Miettunen ja Antti Vahtera

Lue myös:

    Uusimmat