3000 ihmistä uhkasi piiloutua Ikeaan – poliisi lopetti lystin, joka on vaivannut huonekalujättiä jo vuodesta 2014

Nämä asiat tapahtuvat jokaiselle Ikeassa 1:36
Nämä asiat tapahtuvat jokaiselle Ikeassa – tunnistatko itsesi? 

Piiloleikit Ikeassa keräävät huimaa somesuosiota, vaikka ketju on kieltänyt huvittelun tiloissaan.

Ikealla on erikoinen ongelma. Monille tutut massiiviset huonekalunäyttelyt ja tarkasti sisustetut esittelyhuoneet vetävät puoleensa paitsi asiakkaita, myös piiloleikeistä innostuneita.

3000 ihmistä uhkasi alkaa piilosille

Skotlannin Glasgow'ssa sijaitseva huonekalukauppa joutui syksyllä 2019 soittamaan poliisit havaittuaan, että noin 3000 ihmistä oli Facebookissa ilmoittautunut Ikeassa tapahtuvaan piiloleikkiin.

Viisi poliisia vartioi huonekalukauppaa koko päivän, jona piiloleikin piti tapahtua.

– He pysäyttävät jokaisen, joka näyttää siltä, että on tullut tänne leikkimään piilosta, The Scotsman -lehti raportoi.

Belgialainen aloitti villityksen

Jo vuonna 2014 bloggaaja belgialainen Elise De Rijck organisoi piiloleikin 30-vuotispäiviensä kunniaksi. Naisen ystäviään varten luomaan Facebok-ryhmään änkesi kuitenkin pian tuhansia ihmisiä, kertoo Money-sivusto.

Idea kasvoi niin suosituksi, että Belgian Ikea kuuli suunnitelmista ja Elisen ystäväjoukon virallisesti leikkimään piilosta tiloihinsa.

Se saattoi olla virhe. Tilaisuus vaikutti liiankin hauskalta, ja alkoi poikia muita piiloleikeistä innostuneiden tapahtumia.

– Halusimme toteuttaa hänen – ja näemmä tuhansien muiden – unelman, mutta se oli ainutlaatuinen, kertaluontoinen juttu, yhtiön edustaja kommentoi vuonna 2014.

Turvallisuus voi vaarantua

Ikea on kieltänyt piiloleikit tiloissaan virallisesti jo vuonna 2015, mutta se ei innokkaita leikkijöitä ole karkottanut.

Vaikka piilottelu sohvien ja laatikoiden takana voi tuntua vaarattomalta huvilta, se on yhtiön mukaan huono idea. Ikea kun on paitsi kauppa, myös jättimäinen varasto trukkeineen ja hyvin painavine laatikoineen.

– Meidän täytyy varmistaa, että ihmiset ovat turvassa, ja se on vaikeaa, jos emme tiedä, missä he ovat, yhtiön edustaja kuvaa.

Glasgow'n Ikeaa uhannut leikki oli itse asiassa kokoluokaltaan pieni. Vuonna 2015 käsittämättömät 32 000 ihmistä ilmaisi kiinnostusta leikkiä piilosta Eindhovenin Ikeassa!

Lue myös:

    Uusimmat