30.8.2002 Omenatorttu

125 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
1 dl maitoa

n. 1,5 l pieniä happamia omenakuutioita
3/4 - 1 dl hillosokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia
1 tl kanelia

kookoshiutaleita tai mantelilastuja

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon yhdessä maidon kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjaiseen vuokaan ( halk.24-26 cm)
4. Mittaa omenakuutioiden joukkoon hillosokeri, siirappi ja kaneli. Sekoita aineet keskenään huolellisesti.
5. Levitä seos taikinan päälle. Tasoita pinta ja ripottele päälle kookoshiutaleita.
6. Paista torttua 200 asteessa uunin alaritilätasolla 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja irrota reunarengas vasta sitten.

- Toim. Kaarina Roininen

Lue myös:

    Uusimmat