Kastike (4 annosta)
- 500 g possun lapaa kuutioituna
- 1-2 sipulia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 50 g voita
- 1/2 l vettä
- maustepippuria
- suolaa
- 1 laakerinlehti
Ruskista pannulla hienonnettu sipuli ja possunliha voissa. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Laita ruskistetut lihakuutiot kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että lihat peittyvät. Hauduta kypsäksi n. 1 h 15 min. Paahda pannulla vehnäjauhot ruskeaksi, lisää joukkoon kuumaa lihojen haudutuslientä vähän kerrallaan sekoittaen kunnes seos on kastikemaista, kumoa kastike lihojen päälle ja hauduta n. 15 min. hiljaisella lämmöllä.
Uunimuusi (4 annosta)
- 2 l perunamuusia
- 1 sipuli
- 3 kananmunaa
- 1 dl maitoa
- muskottia
- suolaa
- valkopippuria
- korppujauhoja
Sekoita muusin joukkoon kananmunat ja maito. Mausta, laita voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle korppujauhoja ja pari voinokaretta, paista uunissa 140 C n. 30 min.
Tarjoa lihakastikkeen ja uunimuusin lisäkkeenä suolakurkkuja ja etikkapunajuuria.
Reseptit: Jyrki Sukula / Ruokala