30.3.2004 Mummon lihakastike

Mummon lihakastike

Kastike (4 annosta)

  • 500 g possun lapaa kuutioituna
  • 1-2 sipulia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  • 1/2 l vettä
  • maustepippuria
  • suolaa
  • 1 laakerinlehti

Ruskista pannulla hienonnettu sipuli ja possunliha voissa. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Laita ruskistetut lihakuutiot kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että lihat peittyvät. Hauduta kypsäksi n. 1 h 15 min. Paahda pannulla vehnäjauhot ruskeaksi, lisää joukkoon kuumaa lihojen haudutuslientä vähän kerrallaan sekoittaen kunnes seos on kastikemaista, kumoa kastike lihojen päälle ja hauduta n. 15 min. hiljaisella lämmöllä.

Uunimuusi (4 annosta)

  • 2 l perunamuusia
  • 1 sipuli
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • muskottia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • korppujauhoja

Sekoita muusin joukkoon kananmunat ja maito. Mausta, laita voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle korppujauhoja ja pari voinokaretta, paista uunissa 140 C n. 30 min.

Tarjoa lihakastikkeen ja uunimuusin lisäkkeenä suolakurkkuja ja etikkapunajuuria.

Reseptit: Jyrki Sukula / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat