Julkaistu 30.03.2004 12:00(Päivitetty 30.03.2004 13:58)
Mummon lihakastikeCopyright MTV Oy 2004
Kastike (4 annosta)
500 g possun lapaa kuutioituna
1-2 sipulia
3 rkl vehnäjauhoja
50 g voita
1/2 l vettä
maustepippuria
suolaa
1 laakerinlehti
Ruskista pannulla hienonnettu sipuli ja possunliha voissa. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Laita ruskistetut lihakuutiot kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että lihat peittyvät. Hauduta kypsäksi n. 1 h 15 min. Paahda pannulla vehnäjauhot ruskeaksi, lisää joukkoon kuumaa lihojen haudutuslientä vähän kerrallaan sekoittaen kunnes seos on kastikemaista, kumoa kastike lihojen päälle ja hauduta n. 15 min. hiljaisella lämmöllä.
Uunimuusi (4 annosta)
2 l perunamuusia
1 sipuli
3 kananmunaa
1 dl maitoa
muskottia
suolaa
valkopippuria
korppujauhoja
Sekoita muusin joukkoon kananmunat ja maito. Mausta, laita voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle korppujauhoja ja pari voinokaretta, paista uunissa 140 C n. 30 min.
Tarjoa lihakastikkeen ja uunimuusin lisäkkeenä suolakurkkuja ja etikkapunajuuria.