Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

30.10.2003 Punajuurisosekeitto ja sinappibroileri

Julkaistu 30.10.2003 15:45

Pyhäinpäivän menyyehdotus Voit tarjota punajuurikeiton esim. nakkipaloilla höystettynä ja voileipien kera lounaaksi tai alkuruuaksi pienempänä annoksena pyhäinpäivänä. Pääruuaksi sinappibroileria ja jälkiruuaksi tai kahvin kanssa nautittavaksi sopii Kaarinan perjantaina leipoma puolukkainen marenkikääretorttu.

Punajuurisosekeitto (4-6:lle)

Punajuuri-palsternakkakeitto
Punajuuri-palsternakkakeittoCopyright MTV Oy 2003

3-6 raakaa punajuurta
1 punasipuli
2 jauhoista perunaa
pieni pala palsternakkaa
n. 1 l vettä tai kasvislientä
1 laakerinlehti
tilkka sitruunamehua
mustapippuria myllystä
suolaa
vähän tuoretta tai kuivattua salviaa tai timjamia
keittolautasen pinnalle nokare vaahdotettua ranskankermaa

1. Kuori punajuuret, sipuli, perunat ja palsternakka. Kuutioi kaikki. Keitä punajuuren palasia 15-20 min. ensin yksinään laakerinlehdellä maustetusssa vedessä, koska ne vaativat pisimmän kypsymisajan.
2. Lisää muut kasvikset ja halutessasi kasvisliemikuutio tai fondia. Keitä kunnes kasvikset ovat aivan pehmeitä. Poista laakerinlehti.
3. Soseuta esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa.
4. Kuumenna ja lisää tarvittaessa vettä. Mausta sitruunamehutilkalla, mustapippurilla ja yrteillä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita ja/tai suolaa. 5. Jaa keitto (lämmitetyille) lautasille, lisää pinnalle teelusikallinen ranskankermaa ja yrtinoksa. Keiton seuraksi maistuu esim. paahdettu ruisleipäpala.

Sinappibroileri

SinappibroileriSinappibroileriCopyright MTV Oy 2003

4 broilerin rintafileetä tai koipireisipalaa

1-2 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
2 rkl hienonnettua persiljaa

1 rkl voita tai juoksevaa margariinia
1 sipuli
1 rasia (170 g) herkkusieniä
2-4 tl dijonsinappia
2 tl herbes provances-yrttiseosta
3-4 dl vettä (+kanaliemikuutio tai fondia)
suolaa
mustapippuria
0,5 dl ruokakermaa
persiljaa

1. Jos käytät koipireisipaloja, poista niistä ylimääräiset rasvat ja muut epämääräisyydet. Leikkaa palat kahteen osan.
2. Nosta broilerin filee- tai koipipalat muovipussiin ja purista päälle vähän sitruunamehua. Lisää myös vähän öljyä ja silputtu persilja. Anna marinoitua 0,5 -1 tuntia tai pidempään.
3. Hienonna sipuli ja viipaloi herkkusienet. Voit käyttää myös n. 1 dl pakastettuja esikäsiteltyjä metsäsieniä, mutta ei liian vahvanmakuisia eli ei esim. rouskuja.
4. Nosta broileripalat pussista ja ruskista ne kevyesti rasvassa paistokasarissa.
5. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja sienet ja kuullota myös niitä hetki.
6. Kaada joukkoon marinadi ja vähän vettä. Mausta dijonsinapilla ja yrteillä. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa joukkoon tilkka ruokakermaa. Jos kastiketta on liikaa, anna ruuan kypsyä hetki ilman kantta. Tarkista sinapin maku ja suola. Kypsennä fileepaloja 10-15 min., koipia ja reisiä n. 30 min. Kokeile kypsyyttä, broilerista valuvan nesteen tulee olla kirkasta ei punertavaa. Tarjoa ruuan kanssa keitettyjä papuja ja halutessasi myös keitinperunoita tai riisiä. Jos onnistut saamaan hallista tai hyvin varustetusta ruokakaupasta kasvatettua kania, valmista ruoka siitä. Kani myydään yleensä luineen paloiteltuna. Kypsymisaika kanille on 30-40 min.


Lisää aiheesta:

Suoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavammanLisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltäHelsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistäSikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"Osaatko pestä pyykkiä? Älä tee näitä suomalaisten yleisiä pesuvirheitäSavuttomilla yhä enemmän Suomen tappavinta syöpää – keuhkosyöpä havaitaan usein liian myöhään
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Kauneus ja tyyli

    Suoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavamman

  • 11:38
    Terveys ja hyvinvointi

    Lisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltä

  • 10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 08:15
    Koti

    Osaatko pestä pyykkiä? Älä tee näitä suomalaisten yleisiä pesuvirheitä