30.1.2004 Barbecue Broileri ja couscous sekä espressobrulee (4 annosta)

Barbecue Broileri

4 kpl luullisia rintaleikkeitä

Barbecuemarinadi:
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl siirappia
1 tl sinapinsiemeniä
2 tl chilijauhetta
1 tl kanelia
1/2 dl kolajuomaa
1 rkl suolaa

Sekoita marinadin ainekset, paitsi suola, huolellisesti keskenään. Hiero suola broilereiden pintaan ja anna maustua noin 15 minuuttia. Laita broilerit marinadiin ja anna marinoitua pari tuntia (tai yön yli) jääkaapissa.

Paista broilerit uunissa 220 C noin 20 minuuttia.

Couscous

200 g couscous ryynejä
2 dl kanalientä
suolaa ja valkopippuria
1/2 hienonnettu sipuli
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
1/2 sitruunan mehu

Freesaa hienonnettu sipuli kevyesti öliiviöljyssä, lisää kanaliemi ja anna kiehahtaa. Kaada liemi couscous ryynien päälle, lisää mausteet ja peitä kelmulla, anna hautua 6 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja sitruunan mehu. Tarjoile kanan kanssa.

Espressobrulee


5 dl maitoa
1 dl sokeria
5 kananmunan keltuaista
2 rkl espresso kahvinpapuja tai 1 annos valmista espressokahvia
1/2 vaniljatanko
Laita maito kattilaan kiehumaan, lisää sokeri ja halkaistu vaniljatanko sekä kahvinpavut, keitä hiljalleen niin että jäljelle jää 4 dl. Siivilöi seos.

Kaada hieman jäähtynyt massa keltuaisten päälle koko ajan sekoittaen mutta ei vaahdottaen. Jaa seos kahvikuppeihin ja kypsennä uunissa 95 C noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

Ripottele pinnalle tummaa sokeria ja paahda uunin grillivastuksilla niin että sokeri sulaa ja ruskistuu.

Resepti: Jyrki Sukula

Lue myös:

    Uusimmat