30.1.2002 Linssi-broilerikeitto

2 broilerin koipi-reisipalaa
2 sipulia
1 rkl öljyä
(1-2 rkl currytahnaa)
3 dl vihreitä linsejä
noin 1,2 l vettä tai kanalientä
1 keltainen paprika
1 pss keittovihanneksia
3-4 perunaa
suolaa
mustapippuria
yrttisekoitusta
(herneenversoja tai persiljaa)
> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 1

1. Huuhdo linssit hyvin ja liota niitä vedessä puolisen tuntia, jos on aikaa.
2. Kuori sipulit ja perunat. Silppua sipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä kasarissa. Jos sinulla on jääkaapissa currytahnaa (intialaistyyppistä) lisää se joukkoon ja anna porista hetki.
3. Lisää vesi tai kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
4. Poista broilereista rasvamöykyt ja munaiset ja huuhdo ne. Nosta broileripalat liemeen. Lisää joukkoon myös linssit.
5. Keitä noin 15 minuuttia, lisää kuutioidut perunat ja paprika sekä pakastevihannekset ja jatka keittämistä 15-20 minuuttia.
6. Kun broileripalat ovat kypsät, nosta ne lautaselle, irrota luut ja nahat ja paloittele liha annospaloiksi. Lisää keittoon. Mausta keitto ja tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa leipää. Voit keittää useamman koipi-reisipalan ja käyttää osan lihoista esim. lämpimiin voileipiin ja salaattiin. Kun keität useamman palan, kypsennä ne ensin ja käytä maukas liemi keittoon.

Lue myös:

    Uusimmat