3-vuotiaan poikansa Salosta vienyttä äitiä ei ole vielä kuulusteltu, poliisi epäilee naista lapsikaappauksesta – poika ja äiti ovat yhä Virossa

Poliisi ei ole vielä kuulustellut naista, jota epäillään 3-vuotiaan poikansa kaappauksesta viime keskiviikkona Salossa.

Pikkupoika katosi viime viikon keskiviikkona noin kello 14.30 Salon Vaskiolla Heinäsuon alueella hoitopaikastaan. Poliisi ei ole kertonut, kuka ilmoitti poliisille pojan katoamisesta.

– Poliisille tuli ilmoitus, että lapsi on kadonnut. Sen tarkemmin en pysty asiasta kertomaan, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juhani Malmberg Lounais-Suomen poliisista kertoo.

Viron poliisi oli äitiä ja poikaa vastassa

Poika löytyi myöhemmin samana päivänä äitinsä kanssa Tallinnan satamasta. Viron poliisi oli äitiä ja poikaa vastassa satamassa.

Poika oli kunnossa ja sosiaaliviranomaiset ottivat hänet huostaansa. Pojan äiti on Suomen poliisin mukaan vielä Virossa eikä häntä ole toistaiseksi kuulusteltu.

– Hän ei ole kiinniotettuna emmekä ole pyytäneet Viron poliisia vielä kuulustelemaan häntä. Mitään aktiivisia toimia ei ole vielä tehty, Malmberg sanoo.

Lapsi on vielä Virossa

Poliisi tekee sosiaaliviranomaisten kanssa jutussa tiivistä yhteistyötä.

– Poika on Virossa ja sosiaaliviranomaiset selvittävät tilannetta, tutkinnanjohtaja kertoo.

Poliisin mukaan myös lapsen isä on ulkomailla. Poliisi ei ota kantaa perheenjäsenten kansalaisuuksiin.

Ainakin toistaiseksi poliisi epäilee lapsen äitiä lapsikaappauksesta.

Lain mukaan lapsikaappaukseen syyllistyy se, joka ottaa lapsen omavaltaisesti huostaansa ja vie hänet asuinvaltiostaan ulkomaille tai jättää palauttamatta asuinvaltioonsa. Rikoksesta voi seurata sakkorangaistus tai enintään kahden vuoden vankeusrangaistus

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja