3 vinkkiä vegaaneilta – hyödynnä nämä omassa ruokavaliossasi

Sinun ei tarvitse luopua eläinperäisestä ravinnosta kokonaan nauttiaksesi vegaaniruokavalion terveyshyödyistä. Tee vain pieniä muutoksia päivittäisiin tapoihisi.

Vegaanit eivät syö mitään eläinperäisiä tuotteita. Voisitko sinä elää ilman lihaa, kananmunia, maitoa tai voita? Jos hylkää kokonaan lihan tai maitotuotteet, voi jäädä paitsi tärkeistä ravintoaineista, kuten aminohapoista tai kalsiumista. Oikein noudatettuna vegaaniruokavalio voi kuitenkin olla täynnä terveyshyötyjä. Loma Lindan yliopiston tutkimuksen mukaan vain 9,4 prosenttia vegaaneista on ylipainoisia, lihansyöjistä jopa 33,3 prosenttia. Ei siis ihme, että vegaaneilta voi ottaa oppia ruokavalion suhteen!

Lue, mitkä vegaanisalaisuuksista sinunkin kannattaa päästä jyvälle.

Syö vähemmän, ole kylläisempi

Varmista, että ruokavaliosi on täynnä vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua. Näin pystyt säätelemään greliini-nälkähormonia. Ota esimerkiksi kvinoa ja tattari osaksi ruokavaliotasi. Niissä on paljon ravintoaineita, mutta vähän kilokaloreita.

Syö monipuolisesti

American Journal for Biomedical Sciences -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka syövät runsaasti erilaisia hedelmiä ja vihanneksia nauttivat useammasta, antioksidanttien aikaansaamasta terveyshyödystä kuin he, jotka tyytyvät vain muutamaan erilaiseen hedelmään.

Lihan vähentäminen ei tee pahaa

Hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan vegaanidieetti auttaa vähentämään tai jopa estämään kakkostyypin diabeteksen ja sydänsairauksien oireita. Lontoolaisen Kings Collegen tutkimuksessa vegaanimiehiltä löydettiin myös vähemmän valtimokovettumia lihansyöjiin verrattuna. Lihaa ei kuitenkaan tarvitse jättää pois kokonaan. Punainen liha pienissä määrin on nimittäin yhdistetty matalampiin pahan kolesterolin tasoihin. Valitse kuitenkin vähärasvaista lihaa, mutta muista syödä myös paljon hedelmiä ja vihanneksia.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat