Mainos

3 vinkkiä vanhemmalle: Älä kasvata tyttärestäsi "ilkeää tyttöä"

Vuosikausia oppimisvaikeuksista kärsivien alakouluikäisten lasten kanssa työskennellyt opettaja jakoi kolme vinkkiä, joiden avulla estät tyttärestäsi kasvamasta ”ilkeää tyttöä”. 

Alakoulun loppupuolella tyttöjen elämässä alkaa usein myrskytä. Elämä voi olla yhtä silmien pyörittelyä, sarkasmia ja myrskyisiä kaverisuhteita. Mitä vanhemman sitten kannattaisi tehdä?

1. Kannusta auttamaan

Vanhemman kilpaileva asenne vaikuttaa myös lapseen. Lopeta kilpailu ja hyväksy, että sinun perheesi on sinun perheesi, eikä sillä ole väliä, mitä muut perheet tekevät.

Lapsestasi voi tulla mitä vain, ja sinun tehtäväsi on kasvattaa hänestä hänen paras versionsa ja tukea häntä hänen omissa unelmissaan.

2. Unohda sarkasmi

Vanhemmat turvautuvat usein sarkasmiin väsyneinä, turhautuneina ja vihaisina. Sarkasmi hämmentää lasta ja aiheuttaa lapselle avuttomuuden tunteen. Sarkasmi tarttuu lapseen, ja lapsi tulee käyttämään sitä loukatakseen muita.

Sano, mitä tarkoitat, ja ole selkeä. Puhu tunteista ja ole empaattinen. Luota siihen, että rehellinen kommunikaatio on paras vaihtoehto.

3. Kannusta kerhoilemaan

Sinun ei tarvitse valmentaa tyttäresi urheilujoukkuetta , mutta jonkinlaista ryhmähenkeä sinun on hyvä olla luomassa. Kannusta esimerkiksi tytärtäsi kokoamaan ystävykset koolle vähintään kerran kuukaudessa vaikkapa  lenkkeilyn, kirjoittamisen tai kirjojen pariin. Ohjaa tekemistä, jos tarpeen. 

Johdonmukaisuus on avain, joka auttaa kasvavia tyttöjä navigoimaan tunteiden myrskyissä. Säännöllisesti kokoontuvien ystävien ryhmässä syntyy nopeasti luottamus, ja tytöt saavat toisistaan tukea ja positiivisia ystävyyssuhteita. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.