3 tehokeinoa: Näin poistat öljytahran vaatteistasi!

Rasvatahrat on todella vaikea saada pois tekstiileistä, sillä ne puhdistuvat vain harvoin normaalissa konepesussa. Martat neuvovat miten saat öljy- ja rasvatahrat pois tekstiileistä alta aikayksikön!

Näiden kolmen tehovinkin avulla rasvatahroista ei ole sinulle enää haittaa.

1. Kokeile sappisaippuaa ja lämmintä vettä

Pese rasvatahra sappisaippualla ja lämpimällä vedellä. Sappisaippuan soveltuvuus puhdistettavalle tekstiilille kannattaa selvittää ennen varsinaista käyttöä. Testaa siis pieni määrä sappisaippua tekstiilin huomaamattomaan kohtaan.

2. Tahranpoistoaineen korvaa tiskinpesuaine

Esikäsittele rasvatahrat juuri ennen pesua nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tahranpoistoaineella. Mikäli sinulla ei ole tahranpoistoainetta kotona, myös käsiastianpesuaine ajaa saman asian.Huuhtele pesuaineet pois vaatteesta ja pese se vielä lopuksi entsyymipitoisella pesuaineella korkeimmassa hoito-ohjeen sallimassa pesulämpötilassa.

3. Raskasbensiini puhdistaa

Käsittele tahra raskasbensiinillä. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi lakkabensiini. Kokeile kuitenkin ennen lakkabensiinin käyttöä että tekstiili varmasti kestää käsittelyn. Hiero siis pieni määrä lakkabensiiniä huomaamattomaan kohtaan tekstiilissä, ja seuraa miten se reagoi. Käsittelyn jälkeen hiero tahran päälle nestemäistä pyykinpesuainetta ja huuhtele sekä bensiini että pesuaine vedellä ennen tekstiilin laittamista pesukoneeseen. Pese vaate vielä normaalisti pesukoneessa.

Lähde: martat.fi

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat