Kana-, äyriäis-, tofu- ja vuohenjuustosalaatti
Perussalaatti
- tammenlehvää
- jääsalaattia
- persiljaa
- ruohosipulia
- rucolaa
- aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- balsamiviinietikkaa
- patonkia
Revi salaatit ja yrtit suureen kulhoon ja leikkaa aurinkokuivattua tomaattia suikaleiksi salaatin sekaan. Roiski päälle vähän balsamicoa ja öljyä tomaattipurkista. Tarjoa lisäksi grillattuja patonginpaloja.
Broilersalaatti
- 3 broilerin rintafileetä
- suolaa
- pippuria
- öljyä
Grillaa broilerinfileet ja suikaloi ne kypsänä ja kuumana salaatin päälle.
Äyriäissalaatti
- 400 g pakastettua äyriäisseosta (simpukkaa, rapuja, mustekalaa)
- 2 valkosipulinkynttä
- sitruunaa
- öljyä
Kuumenna öljyä parilatasolla tai pannulla ja paista valkosipulinkynsiä öljyssä. Lämmitä sulatetut äyriäiset öljyssä ja purista päälle vähän sitruunan mehua.
Tofusalaatti
- 1 pkt kylmäsavustettua tofua
- herkkusieniä
- öljyä
Viipaloi tofu ja grillaa öljytyt viipaleet. Nosta salaatin päälle ja tarjoa heti.
Vuohenjuustosalaatti
- 150 g vuohenjuustoa
- 1 dl pestokastiketta
- öljyä
Lämmitä parila tai pannu hyvin kuumaksi ja lorauta siihen vähän öljyä. Paista juustoviipaleet nopeasti, nosta salaatin päälle ja mausta pestokastikkeella.
Reseptit: Sami Garam
Kuvat: Tanja Kallio