3.8. Lämpimät salaatit

Kana-, äyriäis-, tofu- ja vuohenjuustosalaatti

Perussalaatti

  • tammenlehvää
  • jääsalaattia
  • persiljaa
  • ruohosipulia
  • rucolaa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • balsamiviinietikkaa
  • patonkia

Revi salaatit ja yrtit suureen kulhoon ja leikkaa aurinkokuivattua tomaattia suikaleiksi salaatin sekaan. Roiski päälle vähän balsamicoa ja öljyä tomaattipurkista. Tarjoa lisäksi grillattuja patonginpaloja.

Broilersalaatti

  • 3 broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä

Grillaa broilerinfileet ja suikaloi ne kypsänä ja kuumana salaatin päälle.

Äyriäissalaatti

  • 400 g pakastettua äyriäisseosta (simpukkaa, rapuja, mustekalaa)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • sitruunaa
  • öljyä

Kuumenna öljyä parilatasolla tai pannulla ja paista valkosipulinkynsiä öljyssä. Lämmitä sulatetut äyriäiset öljyssä ja purista päälle vähän sitruunan mehua.

Tofusalaatti

  • 1 pkt kylmäsavustettua tofua
  • herkkusieniä
  • öljyä

Viipaloi tofu ja grillaa öljytyt viipaleet. Nosta salaatin päälle ja tarjoa heti.

Vuohenjuustosalaatti

  • 150 g vuohenjuustoa
  • 1 dl pestokastiketta
  • öljyä

Lämmitä parila tai pannu hyvin kuumaksi ja lorauta siihen vähän öljyä. Paista juustoviipaleet nopeasti, nosta salaatin päälle ja mausta pestokastikkeella.

Reseptit: Sami Garam
Kuvat: Tanja Kallio

Lue myös:

    Uusimmat