Mainos

3.2.2004 Kalaseljanka (4 annosta)

1 (1/2 kg) pieni kokonainen made fileinä, pyydä kauppiaalta ruoto mukaan.
Voit käyttää myös muuta vaaleaa kalaa.
1 porkkana
1/2 purjosipuli
3 sipulia
1 palsternakka
1 fenkoli
2 laakerinlehteä
suolaa ja valkopippuria
oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyreetä
1 suolakurkku
10 kpl oliiveja

Valmista kalaliemi:
Laita ruoto, josta on poistettu kidukset, kattilaan kylmään veteen (n. 1,2 l vettä). Kiehauta. Kuori vaahto, lisää puolet kuorituista ja paloitelluista juureksista sekä mausteet (laakerinlehdet, valkopippuria, suolaa). Keitä n. 25 min. Anna rauhoittua ja siivilöi liemi. Voit valmistaa keiton myös valmiiseen kalaliemeen.

Liemen kiehumisen aikana pilko loput vihannekset ja suolakurkku. Freesaa tomaattipyre oliiviöljyn kera kattilassa, lisää sipuli ja loput juurekset, kaada kalaliemi päälle, keitä n. 8 min. Lisää pilkottu kala, suolakurkku ja viipaloidut oliivit. Keitä n. 5 min. Tarkista maku.

Resepti: Jyrki Sukula

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.