3.2.2004 Kalaseljanka (4 annosta)

1 (1/2 kg) pieni kokonainen made fileinä, pyydä kauppiaalta ruoto mukaan.
Voit käyttää myös muuta vaaleaa kalaa.
1 porkkana
1/2 purjosipuli
3 sipulia
1 palsternakka
1 fenkoli
2 laakerinlehteä
suolaa ja valkopippuria
oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyreetä
1 suolakurkku
10 kpl oliiveja

Valmista kalaliemi:
Laita ruoto, josta on poistettu kidukset, kattilaan kylmään veteen (n. 1,2 l vettä). Kiehauta. Kuori vaahto, lisää puolet kuorituista ja paloitelluista juureksista sekä mausteet (laakerinlehdet, valkopippuria, suolaa). Keitä n. 25 min. Anna rauhoittua ja siivilöi liemi. Voit valmistaa keiton myös valmiiseen kalaliemeen.

Liemen kiehumisen aikana pilko loput vihannekset ja suolakurkku. Freesaa tomaattipyre oliiviöljyn kera kattilassa, lisää sipuli ja loput juurekset, kaada kalaliemi päälle, keitä n. 8 min. Lisää pilkottu kala, suolakurkku ja viipaloidut oliivit. Keitä n. 5 min. Tarkista maku.

Resepti: Jyrki Sukula

Lue myös:

    Uusimmat