3.12. Lasten suosikkilahjat

Alle kouluikäisille lapsille joulupukin – ja ennenkaikkea joulupukin tuomien lahjojen! – odottaminen on aaton kohokohta. Siinä missä varhaisteini saattaa jo asennoitua jouluun "mitä välii" -asenteella, pursuaa pienempi lapsi intoa jo syyskuussa ja laatii postiluukusta tupsahtaneiden lelukuvastojen avulla joulupukille listaa toisensa perään.

Omat vanhemmat ovat yleensä varsin hyvin perillä pikkuihmisten lahjatoiveista, mutta kummit, mummit ja muut sukulaiset voivatkin olla enemmän eksyksissä.

Vinkkejä tämän joulun suosikeista:

  • Etenkin pienten poikien ikisuosikki on klassinen poliisiauto tai hälytysajoneuvo (poliisiauto, paloauto, ambulanssi, mitä enemmän vilkkuvia valoja ja ääniä, sen ihanampi!).
  • Pieniä tyttöjä viehättää myös pitkäaikainen suosikki Baby Born -nukke, josta uutuutena on tullut poika! Baby Born -pojalla on tosiaan pippeli, ja tietysti kaikenlaista hempeän vaaleansinistä vaatetusta ja muuta poikamaista oheistavaraa.
  • Kaikenlainen Rölli-tavara täyttää jouluun mennessä hyllyt. Kotimainen Rölli-elokuva nostaa Röllin taas pikkulasten puheenaiheeksi ja suosikkeina tulevat varmaan olemaan erilaiset Röllipehmot ja yli 3-vuotiaille suunnattu Rölli-tietokone.
  • Aivan perheen pienimmille suosikkeina ovat vuodesta toiseen klassiset kotimaiset Jukka-puulelut. Näistä suosituin on perinteinen palikkalaatikko.
  • Tämän joulun yksi uutuustuote on piirtonalle. Piirtonalle vedonnee etenkin eskari-ikäisiin tyttöihin. Nallen idea on varsin yksinkertainen. Voit koristella hempeänväristä nallea lelun mukana tulevilla tusseilla. Kun kyllästyt koristeluun, nakkaa nalle pesukoneeseen ja aloita alusta. Aikuiselle jokseenkin käsittämätöntä, mutta pienistä mukavaa...

Joulukalenterin haastattelussa ollut neljän lapsen isä, kirjailija Roope Lipasti kehoitti kuuntelemaan korvat höröllä lasten omalaatuisia lahjatoiveita. Pieni poika voi tosissaan toivoa mopon renkaita! Jos lahjan antaja vielä uhraa omaa aikaansa rakentaakseen lapsen kanssa sen mopon, johon renkaat tulevat, niin mikä sen parempaa. Myös iso laatikollinen erilaisia askartelumateriaaleja viehattää takuuvarmasti puuhastelusta innostunutta lasta. Ja kyllä vuodesta toiseen lapsellekin paras joululahja on yhteinen aika.

Lue myös:

    Uusimmat