29-vuotias Chris piti koronavirusta hölynpölynä, kunnes joutui itse teho-osastolle: "En halua kenenkään tekevän samaa virhettä"

Terveen oloisella teinillä todettiin koronavirus kaksi kertaa – sairaalassa tehtiin löydös, joka oli viedä nuoren miehen hengen 1:55
Videolla kerrotaan kahdesti koronavirustartunnan saaneesta teinistä, jolta tehtiin sairaalassa henkeä uhkaava löydös.

Chris oli vähätellyt koronavirusta, kunnes sairastui itse ja joutui teho-osastolle.

29-vuotias brittiläinen Chris Grailey sairastui koronavirukseen ja joutui sairaalaan. Hän oli aiemmin ajatellut, että puheet koronaviruksen vaarallisuudesta olivat hölynpölyä. Mies antoi haastattelun Manchester Evening News -sivustolle.

Chris kertoo sairastuneensa koronavirukseen ollessaan lomalla Teneriffalla, Kanarian saarilla syyskuun puolivälissä. The Sunin mukaan ei ole tietoa siitä, kertoiko hän oireistaan lääkärille tai hakiko hän apua sairauteensa ennen kuin palasi takaisin Isoon-Britanniaan.

Chris kertoo olleensa kipeänä melkein koko lomansa ajan. Hän menetti haju- ja makuaistinsa. Hänellä oli vilunväristyksiä ja hänelle nousi kuume. Hän ei ollut tajunnut, että hänen vointinsa voisi kääntyä vieläkin huonompaan suuntaan. Niin kävi, kun hän palasi kotiin.

Sunnuntaiaamuna 20. syyskuuta Chris vietiin testeihin ja tutkimuksiin. Samana iltana hänet lähetettiin kotiin, koska hänen ajateltiin olevan kunnossa. 

Tiistaiaamuna 22. syyskuuta hänet vietiin sairaalahoitoon covid-osastolle. Hänen vointinsa oli kääntynyt huonompaan suuntaan. Sairaalassa Chrisillä todettiin koronavirustartunta ja keuhkokuume. Hän tarvitsee happimaskia. 

Chrisin mukaan hänellä on ollut järkyttävän huono olo. Hän kertoo, että häntä hoidetaan useilla eri lääkkeillä.

– En pysty hengittämään, kävelemään tai liikkumaan, olen kuin zombie.

Vakava varoitus sairasvuoteelta

Manchester Evening Newsin Facebook-sivulla julkaistulla videolla happimaskia pitävä Chris toivoo, että nuoret ottaisivat koronaviruksen vakavasti. Hän toivoo, etteivät muut tekisi samaa virhettä kuin hän.

– Sain sen Teneriffalla. Ajattelin olevani voittamaton. En käyttänyt maskia.

– Maksoin tästä kovan hinnan. Minulla ei ole aiemmin ollut terveysongelmia. En halua kenenkään tekevän samaa virhettä kuin minä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Chris kertoo olevansa tehohoidossa. Tiedossa on lisää hoitoja. 

– En tiedä, selviänkö tästä. Olkaa siis kilttejä ja jakakaa tätä viestiä, sillä tämä voi sattua kelle vain. Pitäkää huolta itsestänne!

Chris myöntää The Sunille ajatelleensa aiemmin, että koronavirus ei ole ihmeellisempi kuin tavallinen flunssa. Hän oli ajatellut, että ei se edes iskisi nuoriin. Hän oli ajatellut, että koko juttu on jonkin sortin salaliittoteoriaa.

Lue myös:

    Uusimmat