29.8. Sienilasagne ja marinoidut nektariinit

Sienilasagne

  • 10 kpl pinaattilasagnelevyjä
  • 1 sipuli
  • n. 400 g metsäsieniä
  • 1 rkl voita
  • 0,5 tl mustapippuria
  • suolaa
  • (2 rkl pestokastiketta)
  • Juustokastike:
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2+1 dl emmentalraastetta

Hienonna sipuli ja kuullota se sienien kanssa pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi joukkoon pestokastike.

Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä hetki. Lisää joukkoon lämmin maito ja kiehauta. Lisää lopuksi juustoraaste (2 dl) ja mausta kastike tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Kokoa lasagne seuraavasti. Pohjalle hieman sienipaistosta, sitten lasagnelevyjä, hieman lisää sienipaistosta ja päälle juustokastiketta. Toista kunnes kaikki sienet ja juustokastike on käytetty.

Ripottele pinnalle (1 dl) juustoraastetta ja paista lasagnea 180-200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna ruoan levätä hetki ennen tarjoilua.

Marinoidut nektariinit

  • 5 nektariinia
  • 5 dl vettä
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • kardemummaa

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri sekä halkaistu vaniljatanko ja kardemumman siemenet. Kiehauta ja keitä kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi.

Poista nektariineista kivet ja leikkaa lohkoiksi. Laita lohkot lasikulhoon tai -purkkiin ja kaada vielä hieman lämmin sokeriliemi hedelmien päälle. Anna marinoitua hetki ja tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat