29.8.2002 Punajuurien keittäminen ja punajuuripesto

Vieraana keittiöpäällikkö Risto Mikkola ravintola Klaus Kurjesta.

Punajuurien keittäminen


noin 700 g punajuuria (kuorittuna noin 0,5 kg)
1 l vettä
3/4 dl punaviinietikkaa
3/4 dl punaviiniä
0,5 rkl timjamia
5 valkosipulinkynttä
3 laakerinlehtiä
8 kpl mustapippuria
1,5 rkl suolaa
1 dl sokeria

1.Laita timjami, valkosipuli, laakerinlehdet ja mustapippuri maustepussiin.
2.Yhdistä kaikki ainekset ja keitä punajuuret kypsäksi miedolla lämmöllä (noin 1 tuntia).
3. Jäähdytä yön yli liemessään.

Punajuuripesto

0,5 kg keitettyjä punajuuria
100 g paahdettuja pinjansiemeniä tai manteleita
4 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä

1. Hienonna punajuuret ja muut aineet monitoimikoneessa taisaiseksi massaksi.
2. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Anna maustua noin 1/2 tuntia

Tarjoilu ehdotukset:


Antipastopizza: Ruis-vehnäpizzapohja, jossa pizzakastikkeena punajuuripesto, täytteenä balsamicosipulia, uunikuivattuja tomaatteja, chilikesäkurpitsaa ja tryffelimozzarellaa.

Punajuuripesto-pappardellepasta: keitettyä pastaa, punajuuripestoa, rucolaa, parmesaanilastuja.

Porocarpaccio aaltomaljasta: poroa carpacciona, punajuuripestoa, parmesaanisalaattia, oliiviöljyä

Punajuuripestoleipä: punajuuripestoa, foccacioleipää, salaattia, ranskankermaa

Sushi al`Italia: parmankinkkua, kypsää risottoriisiä, punajuuripestoa

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat