Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

29.8.2002 Punajuurien keittäminen ja punajuuripesto

Julkaistu 28.08.2002 20:09

Vieraana keittiöpäällikkö Risto Mikkola ravintola Klaus Kurjesta.

Punajuurien keittäminen


noin 700 g punajuuria (kuorittuna noin 0,5 kg)
1 l vettä
3/4 dl punaviinietikkaa
3/4 dl punaviiniä
0,5 rkl timjamia
5 valkosipulinkynttä
3 laakerinlehtiä
8 kpl mustapippuria
1,5 rkl suolaa
1 dl sokeria

1.Laita timjami, valkosipuli, laakerinlehdet ja mustapippuri maustepussiin.
2.Yhdistä kaikki ainekset ja keitä punajuuret kypsäksi miedolla lämmöllä (noin 1 tuntia).
3. Jäähdytä yön yli liemessään.

Punajuuripesto

0,5 kg keitettyjä punajuuria
100 g paahdettuja pinjansiemeniä tai manteleita
4 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä

1. Hienonna punajuuret ja muut aineet monitoimikoneessa taisaiseksi massaksi.
2. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Anna maustua noin 1/2 tuntia

Tarjoilu ehdotukset:


Antipastopizza: Ruis-vehnäpizzapohja, jossa pizzakastikkeena punajuuripesto, täytteenä balsamicosipulia, uunikuivattuja tomaatteja, chilikesäkurpitsaa ja tryffelimozzarellaa.

Punajuuripesto-pappardellepasta: keitettyä pastaa, punajuuripestoa, rucolaa, parmesaanilastuja.

Porocarpaccio aaltomaljasta: poroa carpacciona, punajuuripestoa, parmesaanisalaattia, oliiviöljyä

Punajuuripestoleipä: punajuuripestoa, foccacioleipää, salaattia, ranskankermaa

Sushi al`Italia: parmankinkkua, kypsää risottoriisiä, punajuuripestoa

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"Poista tämä reppu heti käytöstä!Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 15:57
    Takaisinvedot

    Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!

  • 14:31
    Asuminen

    Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"

  • 12:28
    Takaisinvedot

    Poista tämä reppu heti käytöstä!

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"