Vieraana keittiöpäällikkö Risto Mikkola ravintola Klaus Kurjesta.
Punajuurien keittäminen
noin 700 g punajuuria (kuorittuna noin 0,5 kg)
1 l vettä
3/4 dl punaviinietikkaa
3/4 dl punaviiniä
0,5 rkl timjamia
5 valkosipulinkynttä
3 laakerinlehtiä
8 kpl mustapippuria
1,5 rkl suolaa
1 dl sokeria
1.Laita timjami, valkosipuli, laakerinlehdet ja mustapippuri maustepussiin.
2.Yhdistä kaikki ainekset ja keitä punajuuret kypsäksi miedolla lämmöllä (noin 1 tuntia).
3. Jäähdytä yön yli liemessään.
Punajuuripesto
0,5 kg keitettyjä punajuuria
100 g paahdettuja pinjansiemeniä tai manteleita
4 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä